Input your search keywords and press Enter.

Cum sa gatesti rapid si simplu

 

Daca nu sti cum sa gatesti simplu si rapid si te chiunui cu gatitul zi de zi tine cont de aceste sfaturi deosebit de folositoare.Nu totdeauna avem timp suficient de gatit mai ales cand trebuie sa respectam programul de munca. Un stil de viata sanatos ne impune sa gatim cat mai des acasa  pentru ca stim exact ce ingredient folosim si evitam aditivii chimici.

Uneori pare aproape imposibil sa gatesti zilnic pentru familie sau prieteni, mai ales cand acestia sunt mai multi la numar. Iata cateva trucuri care iti arata cum sa gatesti simplu si rapid si sa petreci mai putin timp in bucatarie.

-Fierbe rapid pastele

Daca ai decis sa faci paste la cina, nici o problema. Pune-le la inmuiat dimineata si lasa-le cateva ore. Seara trebuie doar sa le fierbi pentru 2-3 minute si gata. Este un truc simplu care te ajuta sa fierbi pastele mult mai rapid. Faci rapid un sos de rosii adaugi oregano si mancarea este gata.

-Caleste ceapa in cateva secunde

Daca vrei sa faci o tocanita si sa calesti ceapa rapid tot ceea ce trebuie sa faci este sa adaugi jumatate de lingura de bicarbonat de sodiu in tigaie iar ceapa se va cali in cateva secunde. Fara prea mult miros si fara sa pierdeti timp in bucatarie.

-Da branza pe razatoare mai rapid

Daca vreti sa radeti putina branza peste o salata/ paste sau alt preparat, este indicat sa scoateti branza din frigider cu putin timp inainte, pentru a ajunge la temperatura camerei. In acest fel va fi mult mai usor de manevrat si se va rade rapid.

-Taie carnea in bucati egale

Daca te grabesti si vrei sa gatesti carne congelata, tai-o in bucati, inainte de a se decongela. In acest fel puteti obtine bucati egale, iar carnea va fi mult mai usor de taiat. Si mai bine ar fi daca o puteti taia chiar inainte de a o congela pentru ca atunci la gatit nu trebuie decat sa o puneti in oala peste legume la ciorba sau peste ceapa calita daca faceti o tocanita.

-Curata cartofii usor

Lasand la o parte metoda clasica de curate cartofi luati in considerare un truc simplu si la indemana oricui.

Puneti apa la fiert, adauga cartofii doar cand apa fierbe. Dupa un minut scoate-i si pune-i intr-un bol in apa rece  chiar cu gheata. Lasa-i acolo un minut si scoate-i. Acum veti putea curata cartofii cu mainile goale, asa de usor se va indeparta pielea. Sau ii puteti tine in apa sarata pentru aproximativ 15-20 de minute inainte de a-i gati si la fel de usor ii puteti curata.

-Gateste legumele rapid

Gateste legumele in apa minerala pentru ca aceasta va grabi procesul de fierbere, iar legumele se vor gati mult mai repede si vor fi mai moi dar si mai apetisante.

-Foloseste resturi de mancare

Este nevoie sa fiti cat mai creativa in bucatarie, de aceea va puteti folosi de bucatile de mancare ramase de la masa de seara sau de ce nu, chiar de la un eveniment festiv. Spre exemplu daca v-a ramas friptura o puteti folosi in alte preparate, cum ar fi: sandvisuri, salate sau orice alt preparat care necesita cateva bucatele de carne.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *