Input your search keywords and press Enter.

Trucuri in bucatarie practice si eficiente

Tineti cont de cateva trucuri in bucatarie practice si eficiente si veti vedea ca totul este mult mai usor. In bucatarie trebuie sa fiti rabdatori dar si intelepti pentru a fi cat mai creativi si sa gasiti solutii rapide de pranz, cina sau mic dejun.

Puneti pasiune si daruire in tot ceea ce faceti si veti vedea ca rezultatele sunt spectaculoase.Iata cateva trucuri in bucatarie practice si eficiente, sfaturi reale care va ajuta sa deveniti experimentati intr-un timp foarte scurt.

-Daca vreti sa aveti o coca frageda, cerneti faina inainte de a amesteca cu apa.

-Veti vedea ca aluatul creste uniform si va fi mai pufos daca cerneti praful de copt odata cu faina.

-Aluatul de cozonac este  extrem de pufos daca mai puneti in compozitia lui si o lingura de otet.

-Orezul ramane intreg si alb daca strecurati in oala o felie de lamaie si abia apoi puneti la fiert.

-Mirosul de miel sau de oaie dispare rapid daca opariti cu lapte clocotit, si o lasati  acolo pentru de o ora, pana se raceste laptele. Apoi gatiti carnea si bucurati-va de gustul sau minunat.

-Daca vreti sa faceti un pui la cuptor crocant de o culoare rumena si imbietoare tot ceea ce trebuie sa faceti este sa il ungeti cu cateva linguri de smantana sau miere inainte de a-l pune in cuptor.

-Cu foi de varza sau vita de vie, sarmalele vor fi mult mai gustoase daca sunt fierte la inceput 15 minute in vin rosu, pentru ca se aromatizeaza profund.

-Maioneza nu se mai taie daca adaugati un varf de cutit de sare de lamaie si o lingurita de albus. Iar daca nu ati facut acest lucru si se taie adaugati o picatura de apa clocotita si veti vedea ca isi recapata textura.

-Branza uscata tinuta mult timp in frigider se poate reimprospata daca se tine cateva ore in lapte cald.

-Dupa ce zdrobiti cateii de usturoi, frecati-i cu putin ulei pentru a nu mai fi asa de iuti dar si mult mai gustosi.

-Ardeii umpluti unsi cu ulei de masline nu se moaie la fiert.

-Daca gatiti ficat sau rinichi, este indicat sa tineti organele in lapte timp de 20-25 de minute inainte de a le prepara, pentru ca vor fi mult mai fragede si bune.

-Pentru a curate solzii de peste rapid  puneti o oala cu apa pe foc si, cand incepe sa fiarba, tineti pestele deasupra pret de cateva minute si veti vedea ca acestia vor cadea mult mai usor.

-Puneti in uleiul incins un pic de faina, lasati-o un minut sa se rumeneasca apoi spargeti ouale in tigaie si ochiurile nu se vor mai lipi deloc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *