Input your search keywords and press Enter.

Unele dintre cele mai adanci locuri din lume

Cand vorbim despre unele dintre cele mai adanci locuri din lume ne referim atat la cele subterane cat si la cele subacvatice. Este absolut magic sa poti ajunge in cele mai mari adancimi de pe planeta.

Bineinteles, ca pentru a explora unele dinte cele mai adanci locuri din lume aveti nevoie de mult curaj dar si adrenalina este pe masura pentru ca este vorba despre o gaura in intuneric, unde puteti simti magia adancimii.Iata cateva dintre aceste locuri absolut uimitoare.

-Pestera Krubera, Georgia

Aceasta pestera este cea mai adanca fiind punctul de referinta pentru scafandrii dornici de experiente unice. Se afla in Masivul Arabika iar cea mai adanca parte explorata a pesterii ajunge pana la adancimea de 2.197m.

-Groapa Marinelor

Scufundarea este extrem de dificila in aceasta groapa, insa cea mai adanca parte a oceanului a fost cucerita de Don Walsh si Jacques Piccard in 1960 si mai tarziu in 2012 de James Cameron.

-Interiorul vulcanului Thrihnukagigur din Islanda.

Este vorba despre singurul vulcan care poate fi explorat in interior pentru ca a erupt acum 4.000 de ani si nu pare sa mai erupa vreodata. Turistii vin deseori aici pentru a admira fascinanta camera multicolora.

-Cea mai adanca groapa facuta de om

Mina de aur Mponeng se afla in Africa de Sud, are o adancime de 4000 de m si poarta stafeta pentru cea mai adanca din lume.Structura reprezinta cea mai adanca gaura facuta de oameni vreodata iar in adancime temperatura peretilor are in jur de 60˚C, iar umiditatea este de 95%.

-Lacul Baikal este cel mai adanc din lume si se afla in Siberia.

Cu o adancime de 1634 m Lacul Baikal se afla intr-o regiune izolata a Siberiei. Nu prea se fac scufundari aici insa este renumit pentru ca in 2013, Flacara Olimpica a fost dusa de scafandri pana pe fundul lacului Baikal iar in 2009 Presedintele Putin a coborat in adancuri cu un mini-submarin.

-Groapa subglaciara Bentley in Antarctica ascunde cel mai adanc punct de pe planeta, neacoperit de ocean.

Cu o adancime de 2.555 m sub nivelul marii Groapa Subglaciara Bentley are un strat gros de gheata deasupra iar gradul de dificultate de a ajunge aici este maxim. Groapa este chiar mai adanca decat Marele Canion.

-Limita maxima pentru scuba diving, in Marea Rosie, Egipt.

Cea mai adanca scufundare din istorie a fost facuta de catre Ahmed Gabr in urma cu 5 ani. El a coborat 332,35m in Marea Rosie stabilind astfel un nou record mondial cu o marja de 14,1m.

-Majlis al Jinn, pestera din Oman.

Pestera Majlis al Jinn este una dintre cele mai adanci din lume. Accesul in aceasta pestere se face printr-o coborare in rapel de 160m. Chris Sharma si Stefan Glowacz sunt cei care au reusit sa coboare pana pe fundul pesterii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *