Input your search keywords and press Enter.

Unele dintre cele mai interesante locuri pentru scufundari de pe glob

Acestea sunt unele dintre cele mai interesante locuri pentru scufundari de pe glob, care merita a fi explorate. Scufundarile sunt captivante si va ofera satisfactii unice, incomparabile cu orice alt sport. Lumea marilor este de-a dreptul mirifica iar experientele traite aici sunt absolut uimitoare.

Daca sunteti condusi de dorinta de a descoperi minunatiile ascunse sub luciul apei atunci merita sa ajungeti macar intr-unul din aceste locuri splendide.Frumusetea lumii subacvatice, este cu atat mai fascinanta daca ajungeti in unele dintre cele mai interesante locuri pentru scufundari de pe glob, cum ar fi:

-Marea Gaura Albastra din Belize

Situata in imediata apropiere de coasta statului Belize aceasta este una dintre cele mai frumoase zone pentru scufundari din lume datorita faptului ca fostele pesteri subacvatice din calcar sunt pline de stalactite si rechini si atrag scufundatorii cu apele sale albastre deosebit de  linistite.

-Arcul lui Darwin în Galapagos, Ecuador

Numele ii provine de la Charles Darwin deoarece el a studiat aici diferite specii marine. Arcul lui Darwin este de fapt o formatiune din piatra, înconjurata de apa adanca peste 20 de metri unde se afla nenumarate exemplare de rechini, testoase masive, delfini, foci si pisici de mare.

-Marea Bariera de Corali din Queensland, Australia

Marea Bariera de Corali este deseori explorata de catre scufundatorii profesionisti, dar si de catre turistii dornici de experiente noi. Reciful are o lungime de peste un kilometru și jumatate și este format din 4.000 de recifuri mai mici, cu peste 1.500 de specii de pesti, 400 de pecii de corali si 4.000 de feluri de moluște.

-Parcul Național Ras Mohammed in Egipt

Acest parc egiptean gazduieste nenumarate canale si recifuri absolut perfecte pentru a fi explorate. Multi aleg acest loc de scufundari  datorita faptului ca pot înota alaturi de rechini si baracude dar in special pentru epava SS Thistlegorm, o navă britanica ce contine arme, cizme, motociclete si vehicule armate care sunt imprastiate pe fundul oceanului.

-Punctul Baracuda pe Insula Sipadan, Malaiezia

Punctul Baracuda, are o adancime de 40 de metri si este locul cel mai spectaculos din aceasta zona. Daca va place sa inotati cu broaste testoase gigant, pesti colorati si baracude, merita sa ajungeti aici.

-Hairball în Indonezia

Aflat in apropiere de coasta indoneziana acest loc uimeste prin nenumaratele creaturi ciudate care se afla in aceste ape. Scufundatorii raman uimiti cand se intalnesc cu pestele scorpion sau pestele cu cochilie.

-Golful Marathon în Florida

Acest golf este foarte renumit datorita faptului ca gazduieste singura bariera de corali vii din zona continentala a Statelor Unite ale Americii, unde exista 650 de specii de pesti colorati si 40 de tipuri de corali.

-Cenote Aktun Ha în Tumul Mexic

Cenotes reprezinta un lant parca nesfarsit de pesteri subacvatice considerate in trecut a fi portaluri spre lumea subacvatica.

-Culmea Chumphon in Koh Tao, Tailanda

Koh Tao are in jur de 20 de situri de scufundari unde se pot bucura si profesionistii dar si incepatorii de apele sale minunate. Culmea Chumphon, este un varf din granit ce atrage nenumarate specii de pesti inclusiv balene, rechii, baracude si pisici de mare spre uimea totala a scufundatorilor.

-Parcul Național Marin Fathom Five în Ontario, Canada

Acest parc are 20 de insule, cateva zeci de faruri istorice si 22 de epave, stanci si pesteri subacvatice. Multe dintre aceste epave sunt conservate de apele calme și reci ale lacului Huron.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *