4 sfaturi pentru a nu te mai certa pe tema banilor cu partenerul de viata

Daca te-ai saturat de certurile cu partenerul sau partenera ta in privinta banilor, este momentul sa va asezati amandoi la masa, sa discutati despre nemultumirile fiecaruia si sa analizazi ce puteti schimba, pentru a trai armonios, impreuna. Cateva sedinte cu un psiholog v-ar putea ajuta sa clarificati lucrurile in relatie, insa, pana acolo, puteti pune in aplicare cateva trucuri rapide de gestionare a banilor.

Multe conflictele in cuplu sunt generate de faptul ca unul dintre parteneri are un salariu mult mai mare decat celalalt. Insa, problema nu consta cu adevarat in suma in sine, ci in stilul de viata pe care unul dintre ei il doreste si aspiratiile acestuia. De aceea, cel mai important aspect in relatia unui cuplu cu banii sunt viziunile asemanatoare ale partenerilor.

Iata ce sa faceti pentru a avea o relatie armonioasa!

1.Stabiliti un fond al casei

Fiecare dintre voi ar trebui sa participe cu bani, in mod egal, pentru a achita cheltuielile comune: utilitatile, chiria si mancarea. Pentru a putea gestiona mai bine acest lucru, ajuta sa aveti un fond fizic sau un cont bancar in care sa puneti, lunar, o suma fixa, stabilita de comun acord, pentru a acoperi cheltuielile fixe care va privesc pe amandoi. Puteti creste suma, odata cu aparitia unor cheltuieli suplimentare. Restul de bani ar trebui gestionat individual, fiindca fiecare are obiceiuri, dorinte si cheltuieli diferite.

Echitatea in cuplu va poate scapa de conflicte pe tema banilor. De aceea, nu este recomandat sa puneti salariile in acelasi cont, mai ales daca sunt diferente mari intre ele. In cazul in care veniturile voastre sunt la comun, unul dintre voi va fi mereu frustrat, pentru ca celalalt cheltuieste mai mult sau da bani pe lucruri cu care el nu este de acord. Bineinteles, chiar daca va gestionati separat mare parte din venituri, interesele comune ajuta o relatie sa functioneze.

2.Tineti evidenta cheltuielilor

Nu doar stabilierea unui fond comun este importanta, ci si sa stiti pe ce se duc lunar banii, impreuna si separat. Cu o evidenta clara a costurilor lunare, veti reusi sa va ajustati cheltuielile, sa deveniti mai cumpatati, cand mergeti la cumparaturi si sa economisiti. Evidenta cheltuielilor nu este, insa, doar despre bani, ci, in mod special, despre a fi transparent in cuplu, aspect care intareste increderea intre parteneri. De asemenea, realizarea unui plan privind cheltuielile va ajuta sa luati decizii mai bune impreuna si sa deveniti mult mai apropiati. Astfel, dispar si certurile dintre voi.

3.Setati-va teluri comune si economisiti pentru ele

O relatie fara conflicte este posibila, daca aveti acelasi scopuri. De fapt, tocmai faptul de a vedea lucrurile la fel sau de a lupta impreuna pentru aceleasi teluri si idealuri ajuta oamenii sa functioneze in cuplu. Faceti „inventarul” lucrurilor pe care vreti sa le obtineti in viata si analizati pentru ce obiective comune puteti lucra amandoi. 

Indiferent ce va doriti sa obtineti impreuna – sa cumparati o masina, sa renovati apartamentul sau sa calatoriti intr-un loc exotic – este important sa va straduiti, in mod egal, atat financiar, cat si emotional aratand entuziasm si dorinta pentru a va indeplini visurile. Puteti incepe prin a avea un fond comun pentru economii, pentru care sa alocati o suma prestabilita sau sa apelati la un ajutor financiar care poate fi obtinut rapid accesand https://creditprime.ro/credit-si-imprumut-nevoi-personale/.

4.Discutati cheltuielile majore

Comunicarea este solutia pentru a te intelege mai bine cu partenerul. Asa ca nu lua decizii de unul singur, mai ales daca implica o cheltuiala mare. Desi ai intentii bune, atunci cand achizitionezi un lucru scump pentru casa, decizia ta il poate deranja pe partenerul tau, ceea ce duce la escaladarea conflictelor. Daca vrei sa schimbi televizorul, pentru ca a aparut un model nou, sau vrei sa cumperi o masina de spalat vase, pentru ca iti simplifica viata, nu da fuga in magazin, inainte sa te sfatuiesti si cu partenerul de viata. Chiar daca stii ca este de acord, faptul ca nu actionezi pe ascuns il face sa se simta respectat si important in relatie. 

Tinand cont de aceste sfaturi nu doar ca reusesti sa eviti discutii aprinse cu partenerul, ci si sa revigorezi relatia voastra. Cum banii pot reprezenta un „teren minat” in multe cupluri, gestionarea lor corecta, dar si existenta unor obiceiuri similare si efortul comun in relatie stabilesc viitorul vostru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *