6 motive pentru care spirulina este un superaliment

Nu tot ceea ce gasim in natura se poate numi un superaliment, insa atunci cand acordam acest statut, trebuie sa ne bazam pe anumiti factori importanti care justifica rangul atribuit. Aroma intensa, bogatia nutrientilor si a vitaminelor esentiale pentru un organism puternic si sanatos, fac din spirulina o alga binecunoscuta drept un supliment natural in batoane energizante si bauturi naturale. Aportul mare de vitamine si minerale fac din spirulina un ajutor de nadejde in ameliorarea afectiunilor hepatice, a anemiei, cat si alte a altor deficite ale organismului, precum urmeaza:

1. Amelioreaza anemia

Deficitul de fier din organism cauzeaza aparitia anemiei, o problema intalnita din ce in ce mai des in ziua de azi, din cauza stilului de viata si alimentatiei neechilibrate. O sursa naturala si bogata in fier o reprezinta spirulina, care contine un numar ridicat de nutrienti. Spirulina sprijina producerea de globule rosii in sange, responsabile de transportul sangelui in organism. Numarul scazut al acestora cauzeaza anemia daca nivelul este sub limitele normale de 4,32-5,72 milioane de celule/microlitru la barbati si de 3,90-5,03 milioane de celule/mcL in cazul femeilor.

Fierul se gaseste intr-un numar limitat de alimente, insa in cantitati insuficiente pentru a oferi doza zilnica recomandata de 8 mg pentru barbati adulti si 18 mg pentru femeile adulte.Pentru a creste aportul de fier din organism, sugeram administrarea unor suplimente alimentare pe baza de spirulina si chlorella, care contin o cantitate mare de fier per doza administrata.

2. Mentine in limite normale tensiunea arteriala

Spirulina reprezinta un sprijin important in reglarea tensiunii arteriale si sustine sanatatea sistemului cardiovascular. Imbogatita cu Omega 6 si Omega 3, aceasta alga are proprietati antihipertensive si dilata vasele sanguine, permitand sangele sa circule intr-un mod normal in organism in cazul persoanelor care sufera de o tensiune arteriala ridicata.

Pentru efecte cat mai vizibile, putem asocia spirulina cu suplimentul chlorella, o alga de apa dulce cunoscuta din cele mai vechi timpuri, care are proprietatea de a regla eficient nivelul de colesterol si de trigliceride din sange. Pentru a beneficia de ambele alge la un loc, exista produse bio ce combina spirulina si chlorella – care asigura un raport echilibrat intre acestea, concepute pentru a oferi cele doua alge in doze optime pentru organism.

3. Amelioreaza afectiunile hepatice si bolile ficatului

Ficatul, organul cu cele mai multe functii ale corpului uman, este mereu supus unor factori care ii pot afecta buna functionare. Stresul, oboseala, alcoolul si tutunul sunt doar cateva dintre lucrurile nocive lui, ce ingreuneaza mecanismele de detoxifiere si sintetizare a substantelor esentiale vietii. Atunci cand apar dereglari hepatice in corp, este indicat ca, pe langa gasirea cauzei, sa administram suplimente pe baza de spirulina, care au capacitatea de a reface celulele hepatice, oferindu-i ficatului cantitati mari de proteine si vitamine benefice. In plus de asta, spirulina il sprijina in eliminarea toxinelor, pastrandu-l sanatos si activ.

4. Spirulina scade nivelul zaharului din corp

Zaharul are efecte nocive asupra organismului, in special pentru persoanele care sufera de diabetul de tip II. Pe langa un regim alimentar corespunzator si un stil de viata sanatos, in cazul persoanelor cu diabet zaharat, suplimentele naturale pe baza de spirulina le ajuta sa isi mentina sub control nivelul glicemic din organism. Este foarte important, totodata, sa alegem spirulina din surse naturale si sa tinem cont ca doza zilnica recomandata este de 2 grame pe zi pentru a avea eficienta in scaderea nivelului de zahar din corp.

5. Reduce colesterolul negativ din corp

Spirulina este un ingredient eficient prin compozitia bogata de Omega 3 si Omega 6, care ofera protectie inimii prin reglarea tensiunii arteriale si a colesterolului daunator din sange. Potrivit unui studiu realizat pe persoane in varsta, consumul de spirulina a redus „colesterolul rau”, asociat cu riscul de boli cardiovasculare. Pe langa acestea, spirulina are si un rol reglator al trigliceridelor din sange, reducandu-se procentul acestora si conferind sanatatea inimii si a circulatiei sangelui.

6. Scade pofta de mancare si ajuta la scaderea in greutate

Este important sa avem un stil de viata echilibrat, prin combinarea sportului cu o alimentatie sanatoasa, hidratare corespunzatoare si un program de odihna adecvat.Din pacate, ritmul alert al vietii nu permite mereu respectarea acestora si apar dezechilibre care pot genera cresterea nedorita in greutate.In cazul in care ne dorim o pierdere in greutate si un corp sanatos, rezultatele dorite ar trebui obtinute prin sport, nutritie si suplimente alimentare pe baza de spirulina care au un continut ridicat de nutrienti si proteine, instaland rapid senzatia de satietate.

Sursa din care provine spirulina este un aspect esential atunci cand alegem un astfel de superaliment. Furnizorul de incredere in materie de suplimente alimentare printre care si spirulina este Gradina Sanatatii, care are o experienta in acest domeniu de peste 8 ani, oferind doar produse de calitate in concentratii mari – administrate in doze optime pentru organism. Atunci cand spirulina este aleasa din surse de incredere si o asociem cu Chlorella, vom obtine un complex bogat in vitamine si minerale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *