ACM permanent in casa, cu boilerul termoelectric potrivit

Cautam ca orice investitie pe care o facem in locuinta proprie sa ne asigure un confort care sa corespunda cu pretentiile noastre, motiv pentru care nu suntem indiferenti fata de solutiile moderne de care suntem intampinati astazi. Cel putin cand vine vorba despre incalzire, de confortul termic din casa si de apa calda, nu putem sa ne permitem sa facem vreun compromis.

Vom avea in vedere ca investitia pe care o facem sa vizeze calitatea, in sensul unei intrebuintari lipsite de probleme, dar si ca specificatiile tehnice ale produselor sa corespunda cu necesarul. Fiecare isi doreste ca in orice vreme sa aiba la dispozitie apa calda menajera. Un dus in ultima clipa nu poate fi facut chiar cu apa rece, nimeni nu isi doreste o astfel de experienta.

O solutie practica, moderna si deosebit de eficienta este boilerul termoelectric, un dispozitiv care a fost conceput tocmai pentru a acoperi astfel de neajunsuri. Despre cum trebuie ales acesta, pentru ca randamentul sa corespunda cu nevoile, vei afla in randurile urmatoare. Ca recomandare de magazin de unde poti cumpara un astfel de boiler, Bricolaj Market poate fi sursa potrivita pentru tine, locul in care gasesti modele variate dintre care poti alege.

Caracteristicile boilerului electric pentru ACM

Spre deosebire de alte astfel de sisteme, modelul termoelectric utilizeaza atat agent termic, cat si energie electrica ca sa functioneze. Are la baza rezistenta electrica ce incalzeste de fapt apa odata ce dispune de o sursa de curent electric.

O varianta a acestuia este si modelul cu serpentina, care dispune de termostat. Acesta determina deconectarea rezistentei, respectiv conectarea ei la curent, dupa caz. In acest sens, robinetii de pe serpentina vor fi deschisi. Pentru o functionare de durata, instalatia boilerului trebuie sa beneficieze de un ventilator automat montat la intrare in serpentina.

Incalzirea apei se va realiza in functie de debitul pe care il inregistreaza, precum si de temperatura din sistem. Utilizarea boilerului termoelectric pentru ACM trebuie efectuata responsabil, iar in acest sens supraincalzirea poate fi inlaturata de pe lista de preocupari prin reglarea termostatului la o temperatura de pana in 60 de grade Celsius. Astfel de masuri sunt binecunoscute romanilor, pentru ca reduc din pierderile de energie si ca atare de caldura, ceea ce inseamna si cheltuieli mai suportabile.

O chestie pe care putini o cunosc sau la care prea putin sunt atenti este incalzirea apei din circuit, consecinta a neinchiderii robinetului de pe serpentine. Temperaturile intre 3 si 11 grade sunt recomandarea specialistilor Bricolaj Market pentru perioadele in care folosesti boilerul constant. Iata deci cum poti sa eviti riscul ca acesta sa inghete.

Descopera modelele de la Ferroli, spre exemplu, pe care le regasesti pe bricolajmarket.ro, dar si cele de la Hajdu sau Omega.Te poti orienta in acest sens dupa cel care iti indeplineste cerintele, dar si care corespunde cu bugetul de care dispui.Ca rezultate, te bucuri de apa calda menajera in locuinta, mereu la o temperatura potrivita, deci de confortul pe care orice roman il urmareste.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *