Acorda atentie asupra acestor aspecte cand achizitionezi anvelopele de iarna

Acorda atentie asupra acestor aspecte cand achizitionezi anvelopele de iarna
Anvelopele de iarna sunt un subiect intens in perioada anotimpului rece. Neutilizarea lor nu numai ca atrag contraventii, dar pot provoca accidente punandu-te astfel in pericol pe tine cat si pe participantii din trafic.

Exista numeroase tipuri si branduri care ofera anvelope de iarna. Insa marea dezbatere este cand trebuie sa „treci” de la cauciucurile de vara la cele de iarna sau daca este mai bine sa folosesti cauciucurile all season.

1. Perioada anului

Proverbul „omul gospodar isi face iarna car si vara sanie” se poate aplica usor si in cazul cauciucurilor de iarna.Producatorii si distribuitorii de anvelope vor scumpi in mod garantat pretul acestora in lunile de toamna.Asadar daca vrei sa faci o investitie isteata, achizitioneaza-ti anvelopele de iarna din timpul verii.

2.Locul achizitiei

Recomandam achizitionarea de anvelope de iarna numai de la dealeri autorizati.Majoritatea producatorilor vor recomanda anumiti dealeri de unde puteti achizitiona anvelope.

Desi poate parea mult mai convenabila achizitia anvelopelor de pe Internet, acest lucru vine cu riscul de a nu avea acces la service sau garantie indelungata.Daca totusi vrei sa achizitionezi anvelope de iarna online, alege doar dealeri autorizati.Nu in ultimul rand, achizitia de cauciucuri de iarna de la un dealer autorizat, poate veni cu montarea acestora gratuita.

3.Cauciucurile resapate

Cauciucurile resapare folosesc baza unor anvelope deja folosite. Acest tip de anvelope sunt atractive deoarece au un pret semnificativ mai mic decat anvelopele de iarna noi. Sunt adesea recomandate pentru circulatia in oras, unde de regula nu poti circula cu viteza mare.
Chiar daca anvelopele resapate sunt semnificativ mai ieftin, ele nu iti asigura o protectie considerabila.

4.Brandurile „fara nume”

Daca esti atras din nou de pretul scazut al unor anvelope produse de un producator despre care nu ai mai auzit pana acum, gandeste-te de doua ori inainte de a face achizitia.Cu siguranta ai auzit de anvelope Lassa, un brand recunoscut la nivel global pentru calitatea anvelopelor produse.

Daca recunosti brandul care a produs anvelopele drept un producator de anvelope, este un semnal important.Siguranta este pe primul loc, asadar asigura-te ca alegi anvelope de calitate.

5.Anvelopele la „mana a doua”

Din nou,o alternativa ieftina foarte atractiva pentru multi soferi. Insa iata de ce nu ar trebui sa apelezi la anvelopele la „mana a doua”:● Pot fi prea uzate pentru a te ajuta cu adevarat in anotimpul rece;
● Pot fi uzate neuniform, scazandu-le astfel aderenta;
● Umflaturile de pa anvelope sunt semnul unui soc suferit de anvelopa anterior, acesta este primul punct unde anvelopa va ceda la urmatorul soc.
Asadar, din nou, nu trebuie sa te lasi momit de mirajul pretului scazut al acestor anvelope.

6.Montajul anvelopelor de iarna

Un montaj si calibrare al anvelopelor costa in jur de 100 de lei.Apeleaza la service-uri autorizare, recomandate eventual de producatorul automobilului tau. Poti apela si al dealerii autorizati de unde ai achizitionat si anvelopele. Montajul poate fi mai ieftin in acest caz, daca nu chiar gratis.
Asadar achizitionarea de anvelope necesita atentie sporita. Alege intotdeauna calitate in defavoarea pretului, pentru a fi in siguranta in anotimpul rece.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *