Ai nevoie de o drujba? Iata ce trebuie sa stii!

Stramosii nostri taiau lemnele cu toporul sau cu fierastraul, ceea ce insemna o munca fizica incredibil de solicitanta. Astazi, efortul fizic este din ce in ce mai mic, in conditiile in care avem la dispozitie drujbe, motofierastraie si despicatoare de lemne. Practic, tot procesul de maruntire a lemnelor se face cu ajutorul unor aparate.

Daca locuiesti la curte, sunt sanse mari sa ai nevoie de o drujba, asadar, cea mai buna decizie pe care o poti lua este aceea de a o achizitiona. Pentru a face asta, trebuie sa stii care sunt optiunile pe care le ai, ce lant drujba trebuie sa folosesti si ce trebuie sa ceri de la un astfel de produs.

Cand este o drujba extrem de utila?

Atunci cand petreci mai multe ore taind lemne pentru diverse scopuri: incalzire, constructii sau amenajari interioare si exterioare. O investitie intr-o drujba este justificata, deoarece te poate ajuta sa economisesti foarte mult timp si automat, sa economisesti bani.

Care sunt drujbele pe care le ai la dispozitie?

Conform ofertei celor de la Travandi.ro exista 3 tipuri de drujbe, in functie de modul de alimentare:

  1. Drujba electrica cu fir. Este o varianta foarte atractiva din punct de vedere al costurilor si se dovedeste foarte eficienta. Poate fi folosita fara probleme pentru taierea lemnelor de foc, in atelierele de dulgherie sau in gradina. Din pacate, limiteaza foarte mult miscarea, avand tot timpul nevoie de o priza.
  2. Drujbele cu acumulatori. Sunt tot drujbe electrice, care spre deosebire de cele cu fir ofera mobilitate. Te poti deplasa oriunde, insa si in cazul lor vei avea la un moment dat nevoie de o priza pentru a incarca acumulatorul.
  3. Drujbele cu benzina. Sunt foarte populare deoarece sunt puternice si ofera mobilitate. Sunt, intr-adevar, ceva mai costisitoare decat drujbele electrice, insa investitia se poate amortiza in timp, dat fiind faptul ca fac lantul sa se miste mai repede, ceea ce inseamna ca intregul proces de taiere lemne dureaza mai putin.

Drujba electrica sau pe benzina?

Ambele variante sunt bune. Drujba electrica este perfecta pentru utilizarea casnica, deoarece nu este foarte zgomotoasa, este prietenoasa cu natura si consuma destul de putina energie electrica.

Pentru cei care doresc putere si rapiditate insa, cea mai buna solutie este drujba pe benzina. Aceasta da un randament superior si poate fi folosita pe termen lung atata vreme cat dispune de suficient de mult combustibil. POate fi folosita oriunde, chiar si in zonele in care nu exista electricitate.

Ce trebuie sa ai in vedere atunci cand achizitionezi o drujba?

Sunt destul de multe lucruri pe care trebuie sa le iei in considerare: lungimea lamei, puterea motorului, calitatea lantului, modul in care se monteaza lantul, marimea rezervorului sau autonomia acumulatorului, greutatea drujbei, ergonomia, functiile de siguranta, etc. Din fericire, drujbele de pe piata, mai ales cele ale producatorilor de renume, sunt din ce in ce mai eficiente, asadar, aproape orice ai cumpara te vei bucura de o munca mult mai usoara.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *