Atuurile centralelor termice electrice

Odata cu sfarsitul mileniului II si cu debutul acestui mileniu tot mai multi romani au optat pentru sisteme de incalzire de apartament sau individuale pentru fiecare casa. Acest lucru s-a datorat faptului ca foarte multe comunitati nu mai aveau acces la sisteme centralizate de incalzire, iar pe de alta parte multe persoane au considerat ca este mai confortabil si mai rentabil sa apeleze la centrale termice electrice pentru incalzirea locuintelor proprii.

Foarte multi ani centralele termice folosite de romani au fost acelea care functionau pe baza agentului termic reprezentat de gaz. Insa in ultimul timp centralele termice electrice sunt tot mai cautate si tot mai des folosite pentru incalzirea locuintelor, indiferent daca vorbim despre un apartament la bloc sau despre o casa locuinta personala. Acest lucru vine ca urmare a faptului ca in ultimii ani diferenta de costuri dintre gazele naturale si energia electrica s-a diminuat constant si considerabil, dar si datorita faptului ca eficienta centralelor termice electrice este un foarte buna.

Sistemul de functionare al centralelor electrice

 O centrala termica care functioneaza pe baza energiei electrice asigura incalzirea apei din sistemul centralei termice si a apei calde folosind doar curentul electric. Rezistentele electrice din interiorul centralei termice sunt incalzite cu ajutorul curentului electric, iar aceste rezistente incalzesc apa din sistem in momentul in care centrala functioneaza conform comenzilor primite.

Pe masura ce apa din sistemul de incalzire al fiecarei locuinte intra in contact cu rezistentele din centrala termica, apa devine tot mai calda si poate sa devina chiar fierbinte. In functie de setarile de temperatura, in momentul in care apa incalzita prin prisma rezistentelor respective atinge temperatura setata, aceasta va fi distribuita in calorifere pentru a asigura incalzirea acestora si implicit incalzirea locuintei.Pentru ca vorbim despre un sistem pe energie electrica nu exista pierderi la fel ca in cazul centralelor termice pe gaz.

Plusurile oferite de centralele electrice

 Chiar daca inca multa lume este reticenta in a opta pentru o centrala care functioneaza pe baza energiei electrice, trebuie spus ca exista numeroase plusuri oferite de o astfel de centrala. Din acest punct de vedere primul mare plus pentru centralele electrice este eficienta foarte mare a acestora. Altfel spus consumul este redus si confortul termic este foarte ridicat, vorbind aici de o rentabilitate foarte mare a centralelor eletrice.

Randamentul acestor centrale termice este de aproape 99%. Elementul care ofera acest randament foarte ridicat este reprezentat de lipsa cosurilor de fum pentru centralele electrice, fapt ce face ca intreaga energie termica rezultata sa fie folosita doar in vedere incalzirii apei din sistem.Un alt plus important ce recomanda o astfel de centrala termica pe energie electrica este reprezentat de costurile reduse pentru instalarea acesteia. Tot ceea ce trebuie facut este ca centrala termica sa fie racordata la sistemul de energie electrica, fara alte lucrari sau racordari, iar ulterior centrala este pe deplin functionala.

Desigur, trebuie racordata la alimentarea cu apa, dar nu este necesar a se face alte modificari majore in locuinta.Tot la categoria plusuri putem aminti si spatiul redus de care are nevoie o astfel de centrala termica pentru a fi montata, fiind ideale chiar si pentru spatii inguste. Intretinerea foarte usor de realizat merita a fi punctata de asemenea la plusuri, aceste centrale electrice putand fi intretinute exact ca un alt aparat electric.

Daca aceste plusuri te-au convins ca o centrala termica pe energie electrica merita investitia, atunci trebuie sa stii ca poti gasi diferite modele si brand-uri de centrale electrice in oferta magazinului Aleroma. Acest magazin specializat in sisteme de incalzire si accesorii pentru aceste sisteme pune la dispozitia clientilor o oferta variata de centrale termice electrice, oferta disponibila pe www.aleroma.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *