Autodesk Revit 2021 – alegerea ideala pentru proiectarea cladirilor de birouri

Cladirile de birouri sunt printre cele mai frecvente proiecte in domeniul arhitecturii si constructiilor in ultimele decenii.Pe de alta parte, cladirile de birouri proiectate si ridicate in prezent trebuie sa corespunda standardelor arhitecturale moderne. In acest sens este foarte important ca cei care activeaza in domeniul proiectarii de cladiri de birouri sa dispuna de cele mai moderne aplicatii software menite sa faciliteze fluxul de lucru, dar in acelasi timp sa ofere rezultatele dorite de proiectanti.

Aplicatiile software sunt folosite de multe decenii in proiectare, iar pentru cladirile de birouri exista acum o solutie extrem de eficienta, si anume Autodesk Revit 2021. Aceasta aplicatie permite configurarea si gestionarea spatiilor cladirilor de birouri direct din aplicatie prin intermediul tehnologiei Generative Design. Aceasta tehnologie ofera utilizatorului posibilitatea de a avea acces la 3 tipuri de studii de proiect predefinite.

Workspace layout este unul dintre aceste tipuri de proiect predefinit si are in vedere proiecte de birouri amplasate in spatii de tip open space sau in incaperi de mari dimensiuni. Proiectantul poate stabili diferite criterii si constrangeri in cadrul aplicatiei.

Astfel se pot introduce criterii precum numarul de birouri alocat spatiului respectiv, distanta dintre birouri, gasirea celui mai scurt traseu pentru a iesi din birouri sau accesul la lumina naturala. Pentru a stabili aceste criterii, utilizatorul trebuie sa introduca informatii referitoare la pereti, la elemente structurale precum stalpii, ferestre sau pereti de tip cortina, usile spatiului respectiv, dar si detalii privind mobilierul pentru spatiul de birouri.

Ulterior utilizatorul aplicatiei software Revit are acces la vizualizarea rezultatelor sub forma de lista, iar reprezentarea grafica este realizata dupa un cod de culori. In functie de cat de bine birourile se incadreaza in criteriile stabilite de utilizator, acestea se pot colora fie in verde pentru o incadrare foarte buna in criteriim fie in rosu atunci cand vorbim despre o pozitie deficitara. De asemenea, axele peretilor sunt reprezentati in culoarea neagra, suprafetele vitrate ale ferestrelor sunt marcate cu linii duble de culoare albastra, iar usile reprezinta zonele marcate de culoarea gri.

Oricare dintre variantele propuse in cadrul aplicatiei Autodesk Revit 2021 pot fi filtrate, iar criteriile pentru definirea spatiilor se pot modifica pentru a identifica impactul diferitelor valori asupra proiectului. Odata ce se ajunge la o varianta care corespunde cel mai bine constrangerilor, utilizatorul va selecta respectiva varianta prin folosirea comenzii Create Revit Elements.Rezultatul consta in popularea automata a proiectului pe baza aplicatiei si va rezulta proiectul conform criteriilor alese de catre utilizator.

Autodesk Revit 2021 aduce beneficii semnificative in tot ceea ce inseamna proiectarea spatiilor de birouri. In primul rand vorbim despre reducerea considerabila a timpului alocat pentru a genera diferite variante pentru acelasi proiect de arhitectura.Mai apoi avem in vedere beneficiul care consta in reducerea efortului depus pentru a elabora mai multe variante ale aceluiasi proiect. Toate acestea sunt ca urmare a faptului ca Revit 2021 are functionalitatea de a elabora mai multe alternative pentru acelasi proiect, alternative care se diferentiaza pe baza diferitelor constrangeri sau criterii stabilite de catre utilizator.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *