Avantajele plantarii de vita de vie

Nimic nu se compara cu placerea de a consuma un pahar de vin de casa sau cu gustul unui ciorchine proaspat si suculent, cules direct de la mama lui de acasa, din gradina. Acestea pot fi motive suficient de puternice pentru care sa indraznesti sa plantezi vita de vie chiar si in curtea ta. Sigur, pe langa toate acestea sunt mult mai multe beneficii de care poti profita. Hai sa le afli!

Poate fi plantata bianual

Anumiti arbori, arbusti, ori unele specii de plante, necesita a fi plantate doar in anumite perioade de timp. Asadar, este un avantaj faptul ca vita de vie poate fi plantata de 2 ori pe an, respectiv primavara si toamna., in functie de cum ai timp, de posibilitatile tale, ori de momentul la care ai luat aceasta decizie. Totodata, vei gasi vita de vie pret bun si accesibil, astfel incat nu e o planta in care trebuie sa investesti foarte mult.

Nu are nevoie de o mentenanta foarte sporita

Comparativ cu alte specii de arbori si arbusti, am putea spune ca vita de vie se inscrie la categoria celor mai putin pretentiase. Bineinteles, asta nu inseamna ca nu va trebui sa-i acorzi atentie deloc. Dar daca solul in care se planteaza este bogat in calcar, nu e acid si dispune de o umiditate/temperatura adecvata pe intreg parcursul anului, in mod cert nu vrei preintampina probleme in dezvoltarea acesteia.

Face rod generos

Un alt plus e ca nu trebuie sa plantezi numerosi butasi de vita de vie ca sa te bucuri de o cantitate destul de generoasa de struguri pe care sa-i servesti dupa preferintele tale, proaspeti, ori ii poti conserva divers astfel incat sa beneficiezi de ei un termen mai indelungat. De altfel, ai posibilitatea de a alege intre diferite soiuri: struguri cu bob mare, struguri marunti, struguri galbeni, struguri rosii etc.

Te vei bucura de o cantitate generoasa de nutrienti

Strugurii sunt bogati in vitamine, minerale, antioxidanti si multe alte beneficii, care se vor rasfrange asupra corpului tau. Stiai ca grecii au un tabiet in care servesc zilnic, la fiecare cina, cate un pahar de vin realizat din recolta proprie? Specialistii care au analizat modul in care alimentatia grecilor le influenteaza stilul de viata, au ajuns la concluzia ca vinul de casa nu doar ca imbunatateste circulatia sangvina, dar in acelasi timp contribuie si la prevenirea bolilor circulatorii, de inima, la cresterea duratei de trai si multe altele.

O poti transforma intr-o afacere in majoritatea zonelor

Vita de vie se cultiva in foarte multe tari si regiuni, din tara si din afara. Asa ca, daca detii un teren liber pe care vrei sa-l monetizezi, iar vita de vie ti-a atras atentia in ceea ce potriveste compatibilitatea din mai multe puncte de vedere, o poti transforma cu succes intr-o cale din care sa ai si nenumarate beneficii financiare.

Ca prin urmare, vita de vie nu reprezinta doar o traditie mostenita de la strabuni, ci si o modalitate prin care iti poti face viata mai usoara, mai productiva, ori o cale prin care sa te dezvolti profesional.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *