Care este diferenta dintre o sauna uscata si o sauna umeda?

Daca iti doresti sa beneficiezi de o sauna la tine acasa, numerosi sunt factorii pe care trebuie sa îi iei în considerare înainte de a demara un astfel de proiect. Printre cei mai importanti factori se numara tipul de sauna dorita. Exista doua tipuri de saune pe piata, o sauna umeda si o sauna uscata. Cele doua functioneaza in mod diferit si au avantaje variabile. Drept urmare, cunoscând diferentele dintre o sauna uscata si o sauna umeda o vei putea alege mai usor pe cea potrivita tie de pe depozit online materiale de constructii.

Sauna umeda si sauna uscata – functionare. 

O sauna care foloseste o soba de lemne sau o soba electrica, mai moderna, poate fi folosita ca sauna uscata sau umeda. Diferenta depinde de temperatura si de la interior. Sauna umeda mai este cunoscuta si sub numele de sauna finlandeza. Majoritatea modelelor de saune existente pe piata folosesc un aparat de încalzire si anumite tipuri de roci vulcanice.

In ambele cazuri, rocile sunt încalzite la o temperatura ridicata. Principala diferenta între cele doua consta in faptul ca, într-o sauna umeda, pietrele sunt stropite cu apa ceea ce va crea un abur. Din contra, într-o sauna uscata, nu exista apa, doar pietre încălzite.

Sauna umeda si sauna uscata – beneficii. 

In momentul in care stai asezat într-o sauna umeda, vei transpira, ceea ce provoaca eliminarea tuturor tensiunilor de la nivelul corpului tau. Numeroase sunt persoanele care spun ca, in egala masura, folsirea unei saune umede contribuie la reducerea riscurilor aparitiilor unor boli virale cauzate de temperatura ridicata. Unele persoane afirma chiar ca au reusit sa piarda din greutate dupa mai multe sedinte de sauna.

In ceea ce priveste sauna uscata, aceasta elimina tensiunea si stresul, stimuleaza circulatia sanguina si contribuie la reîntinerirea pielii datorita procesului de transpiratie. La fel ca si in cazul saunei umede, folosirea unei saune uscate va provoca transpiratia, provocând astfel aceleasi avantaje ca in cazul unei saune umede.

Cu toate acestea, caldura este mult mai tolerabila in cazul acesteia, însa efectul real asupra corpului este mai eficient deoarece caldura atinge direct corpul, producând astfel rezltatele mult mai rapid. Astfel, este posibil sa petrecem mai mult timp într-o sauna uscata si sa recolatam beneficiile pe mai mult timp.

Fie ca alegi sa instalezi o sauna umeda sau uscata in locuinta ta, trebuie sa te asiguri de faptul ca stii toate riscurile si avantajele asociate proiectului tau.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *