Care este intrebuintarea placutelor de frana?

Fiind alcatuit din doua componente principale si anume discurile de frana si placutele de frana, sistemul de frana al autovehiculului este foarte important. Multi soferi apeleaza la mecanici atunci cand simt ca apar probleme la sistemul lor de franare, dar cu toate acestea ei trebuie sa stie cateva lucruri despre cum functioneaza si cand este cel mai bun moment de a-l inlocui.

Placutele de frana reprezinta un element cheie extrem de important al sistemului de franare, acestea fiind componentele care creeaza frictiune pentru a opri sau a incetini un autoturism. Atunci cand un sofer apasa pe pedala de frana, placutele de frana apasa si ele la randul lor pe discul de frana si astfel autoturismul incepe sa incetineasca sau sa se opreasca. Acest lucru depinde de presiunea exercitata pe pedala. Placutele de frana sunt folosite mereu atunci cand conduceti, iar acesta este motivul pentru care ele se uzeaza in timp. Trebuie sa le si inlocuiti dupa un anumit interval de timp, iar acesta variaza in functie de cat de mult conduceti in fiecare zi.

Trebuie sa verificati manualul tehnic al autoturismului pentru a afla si care sunt perioadele pe care producatorii le recomanda pentru a schimba placutele de frana. Inlocuirea placutelor de frana la timp mai duce si la prelungirea duratei de viata a discurilor de frana. In acest fel, puteti evita si unele defectiuni mai grave, dar si mai scumpe ale autoturismului vostru.

Tot ce trebuie sa faceti pentru a va da seama daca placutele trebuie inlocuite este sa le priviti cu atentie. Acestea sunt plasate chiar in fata rotii, pe de o parte si pe cealalta a discului de frana. Grosimea acestora trebuie sa fie de cel putin 4 mm. Daca observati ca uzura este mai mare, iar placutele sunt mai subtiri de atat, atunci este timpul sa le inlocuiti. Multe placute sunt echipate in ziua de azi cu senzori de uzura, iar datorita acestor senzori soferul poate auzi un sunet ascutit atunci cand franeaza, asemanator sunetului unei scartaieturi.

Atunci cand placutele de frana ajung sa se uzeze prea tare si necesita inlocuire, sunetul devine mai strident si veti auzi un zgomot asemanator a doua bucati de fier aflate in frictiune. Toate masinile din ziua de azi sunt echipate cu acesti senzori, de aceea oricine va sti cand este momentul cel mai bun de a schimba placutele de frana. Simtul va poate spune si el cand este momentul sa schimbate aceste componente. Daca in momentul franarii simtiti trepidatii, este bine sa vizitati un atelier auto pentru a va inlocui placutele de frana.

Daca vrei sa cumperi placute de frana de cea mai buna calitate, pe http://www.revizieshop.ro poti descoperi mai multe optiuni destinate modelelor Opel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *