Care este rutina recomandata pentru ingrijirea fatetelor dentare?

Toata lumea isi doreste un zambet cat mai frumos si cat mai stralucitor.In situatia in care nu avem zambetul pe care il dorim, putem apela la tratamentele stomatologice pe baza de fatete dentare. In zilele noastre fatetarea dintilor se bucura de cele mai avansate tehnologii si materiale.Prin urmare rezultatele sunt la cele mai ridicate standarde de calitate. Insa dincolo de fatetarea dintilor, este foate important sa stim care este rutina pentru a ingriji corect fatetele dentare.

Rolul fatetelor dentare

Prin intermediul tratamentului cu fatete dentare Alexandria medicul stomatolog are posibilitatea de a reda morfologia, estetica si functionalitatea pentru dantura pacientilor care isi doresc un zambet perfect. Fatetele dentare nu necesita indepartarea unei suprafete foarte mari a smaltului dintilor.

Este necesara doar pregatirea fetei exterioare a dintilor pentru aplicarea fatetelor. Inainte de a se lua decizia cu privire la aplicarea tratamentului cu fatete dentare, pacientul va fi informat cu privire la toate aspectele tratamentului care presupune aplicarea fatetelor dentare.

Fatetele dentare sunt indicate pentru persoanele care au probleme cu smaltul dentar, pentru distructiile majore la una sau la mai multe fete ale dintilor, pentru dintii cu smaltul tocit sau pentru dantura cu pete de culoare la nivel de smalt.

De asemenea se recomanda fatetarea dintilor si in cazul modificarilor de culoare a dintilor ca urmare a unor obiceiuri alimentare sau a unor vicii, dar si pentru pacientii care au spatii interdentare care se doresc a fi reduse sau inchise. Nu in ultimul rand fatetele sunt recomandate atunci cand se doreste obtinerea unei aspect estetic la cele mai ridicate standarde in privinta danturii.

Intretinerea fatetelor dentare

Odata terminat tratamentul cu fatete dentare Alexandria este nevoie de o ingrijire orala foarte atent efectuata pentru a pastra aspectul si functionalitatea fatetelor. La fel ca si in cazul danturii naturale, periajul dintilor trebuie efectuat de doua ori pe zi. Vizitele regulate la medicul stomatolog trebuie facute la intervale de 6 luni.

Pasta de dinti folosita pentru ingrijirea danturii este recomandat sa contina flour si sa fie pe baza de enzime. Aceste paste de dinti protejeaza dantura de actiunile agentilor patogeni. In acelasi timp favorizeaza activitatea enzimatica la nivelul salivei si permite formarea unei bariere naturale pentru a preveni bacteriile care dauneaza danturii. Se recomanda de asemenea folosirea apei de gura.

Nu in ultimul rand dusul bucal trebuie sa se regasesca in rutina de ingrijire a danturii chiar si dupa aplicarea fatetelor dentare. Toate aceste proceduri asigura o igienizare completa a danturii si a fatetelor dentare, fapt ce asigura o durata de viata extinsa a fatetelor.

Tratamente cu fatete dentare Alexandria

Daca iti doresti aplicarea unor fatete dentare si vrei sa beneficiezi de tratamente de estetica dentara in Alexandria, Modent Clinic iti pune la dispozitie astfel de tratamente stomatologice. Programeaza-te pentru o vizita la aceasta clinica pentru un consult stomatologic si in urma discutiei cu medicul stomatolog vei stii exact care sunt recomandarile privind aplicarea fatetelor dentare. Detalii complete privind serviciile stomatologice pot fi gasite pe www.modent.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *