Care sunt cele mai spectaculoase locuri din Romania unde poti ajunge cu trenul?

O calatorie cu trenul iti ofera posibilitatea sa admiri privelistile din jur si sa te bucuri din plin de frumusetea naturii. Cu trenul poti sa ajungi atat in orasele medievale ale tarii dar si in alte destinatii absolut minunate. Poti merge cu trenul chiar si in vacanta, pentru ca este vorba despre o calatorie relaxanta care te ajuta sa ajungi la destinatie plin de energie.

Locurile unde poti ajunge cu trenul sunt : manastirile din Bucovina, statiunile montane din Romania, Delta Dunarii, Cazanele Dunarii, statiunile de la Marea Neagra, Mocanita de pe Valea Vaserului. Reteaua feroviara a Romaniei are trenuri care ajung in fiecare oras din tara, dar și multe sate. Cele mai rapide trenuri din România sunt Intercity – IC (care circulă pe ruta Bucuresti – Cluj-Napoca, Bucuresti – Timisoara si Bucuresti – Iasi) si ICE (2 perechi de trenuri care circula pe ruta Bucuresti – Constanta).

Reteaua feroviara din Romania are conexiune cu reteaua feroviara europeana. Sunt trenuri internationale din Bucuresti, cu destinatii precum Venetia, Viena, Budapesta, Praga, Belgrad, Sofia, Varna, Tessaloniki si Istanbul. Marile orase medievale sunt extrem de atragatoare, sunt locuri in care istoria, arhitectura si peisajele naturii se imbina perfect si se obtine o atmosfera de vis.

Un alt loc frumos unde poti ajunge cu trenul este Sighisoara Transilvania, care este foarte cunoscuta la nivel global. Aici se gasesc si cele mai frumoase orase medievale dar si foste cetati medievale ale caror ziduri sunt foarte admirate. Atat in Sighisoara, cat si in Brasov, Cluj sau Sibiu poti respira un aer medieval si te poti bucura de principalele atractii turistice. Manastirile din Bucovina sunt renumite pentru picturile lor ce sunt considerate adevarate capodopere ale artei bizantine.

Frescele si picturile murale colorate decoreaza atat de frumos interiorul si exteriorul manastirilor. Poti ajunge cu trenul la diferite obiective turistice din Bucovina care merita sa fie vizitate, cel putin o data in viata. Te poti opri la Gara Suceava dar trebuie sa-ti faci timp pentru a vizita si alte locuri in Iasi.

Statiunile montane din Romania sunt si cele mai populate destinatii turistice fie in vacanta de iarna, fie pentru trasee si drumetii. Poti ajunge cu trenul si la Castelul Peles din Sinaia sau la statiunile de pe Valea Prahovei, precum Predeal, Sinaia, Busteni, Azuga sau Poiana Brasov.  Trenul reprezinta mijlocul de transport cel mai adecvat pentru a evita traficul aglomerat de pe drumurile nationale.

Poti calatori cu trenul si spre Delta Dunarii. In aceasta zona se afla multe rauri, lacuri, mlastini, insule de stuf si 3.450 de specii de pasari si animale. Este vorba despre o adevarata rezervatie a faunei salbatice. Daca faci parte dintre turistii dornici sa descopere frumusetile de la Cazanele Dunarii, cu siguranta trebuie sa ajungi si aici. Peisajele din aceasta zona sunt de-a dreptul uimitoare.

Calatoria cu trenul poate fi una minunata daca mergi de la Orsova spre Drobeta Turnu Severin. Printre atractiile orașului se numara si ruinele podului lui Traian, Cetatea Medievala a Severinului si Turnul de apa. Poti calatori cu trenul si la Marea Neagra in orice statiune doresti in vacanta de vara. Aici te poti bucura de plaje întinse, tratamente spa si tratamente cu noroi, dar poti admira si monumente antice si podgoriile renumite din zona.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *