Cat costa un Server si la ce te ajuta?

In lumea moderna, tehnologiile informationale au patruns in aproape toate sferele vietii noastre (medicina, educatie, afaceri, servicii guvernamentale etc.), prin urmare, toata lumea poate simti nevoia de putere de calcul suplimentara astazi, indiferent de tipul lor de activitate.

Serverul poate fi necesar, de exemplu, pentru proprietarul unei afaceri mijlocii (sa zicem, o librarie) care a decis sa plaseze documente si fisiere pe un subiect pe un server, pentru a organiza accesul la distanta pentru angajatii companiei la acestea. Un server poate fi necesar unui student care lucreaza ca tutor in timpul liber. El va putea sa implementeze un site web pe acesta, unde le va spune potentialilor studenti despre el insusi si experienta sa de lucru, va oferi acces gratuit la materiale pentru pregatirea examenelor.

Desigur, intr-o astfel de situatie, cea mai buna intentie ar fi sa contactezi un furnizor de hosting care poate alege cea mai buna solutie pentru client, tinand cont de nevoile si capacitatile sale financiare. Dar, daca utilizatorul doreste totusi sa rezolve singur abundenta de oferte si sa aleaga ceea ce este potrivit pentru el, el nu ar trebui sa inceapa cu intrebarea „cat costa un server?”, ci „la ce ma ajuta un server?”.

De ce ai nevoie de un server?

Cel mai adesea, acest tip de nevoie apare la antreprenori. De fapt, acest lucru se intampla (sau ar trebui sa se intample) chiar si in etapa de dezvoltare a unui plan de afaceri, deoarece in realitatile moderne, o afacere nu traieste izolata de infrastructura IT.

De fiecare data cand auzi numele unei marci, primul lucru pe care il faci este sa cauti informatii despre acesta pe internet. Si care este surpriza ta, daca brusc nu gasesti site-ul oficial al companiei acolo? Sau, si mai rau, resursa este uneori indisponibila. Acesta este modul in care afacerea isi pierde clientii. Prin urmare, intentia de a cauta “server pret”, este in general justificata.

Serverul permite tuturor computerelor angajatilor sa fie conectate la o singura retea, astfel incat sa poata schimba fisiere, sa utilizeze software comun si sa efectueze alte activitati. Echipamentul poate fi folosit pentru stocarea diverselor date (documente, instructiuni, fotografii etc.).

Poti cumpara un server de la o companie specializata. Alegerea depinde de sarcina specifica cu care se confrunta echipamentul: stocarea informatiilor, furnizarea unei retele locale, instalarea de software etc.

Pentru a obtine accesul la documentul solicitat, angajatul nu trebuie sa mearga la secretara si sa-i ceara sa tipareasca fisierul, deoarece el obtine acces la acesta de pe computerul sau. Si cu cat lucreaza mai multi angajati in companie, cu atat este mai acuta problema utilizarii propriului server.

Serverele Dell sunt proiectate pentru a maximiza eficienta operationala si pentru a optimiza costurile pentru a satisface nevoile IMM-urilor catre centrele de date ale companiei, cu solutii scalabile de infrastructura IT adaptate nevoilor companiei tale. Selectarea unui server se face in functie de parametri. In functie de costul unui set complet, sunt oferite si preturile pentru un server.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *