Cat de des trebuie vizitata o clinica stomatologica in cazul copiilor?

Cand vine vorba de vizitele la medicul dentist, nu exista un numar magic, care sa poata sa fie aplicat la toata lumea. Cert este ca ele trebuie sa inceapa din copilarie, cel tarziu de la varsta de 7 ani, deoarece in acest fel problemele vor putea fi depistate si reparate din timp. Chiar daca la prima vedere copilul nu pare sa aiba vreo problema, vizita nu trebuie amanata.

In ciuda faptului ca cei mai multi copii nu vor avea nevoie de un aparat dentar la varsta de 7 ani, pentru unii dintre ei va reprezenta o necesitate. Cea mai buna alegere pentru cel mic depinde de gravitatea problemei cu care se confrunta, asa ca un consult cu un medic dentist este cea mai buna idee pentru a decide urmatorul pas.

Cand trebuie sa inceapa vizitele le cabinetul unui medic dentist?

Momentul ideal in care unei persoane ii este recomandat sa urmeze tratamentul cu aparat ortodontic difera de la un caz la altul. De cele mai multe ori, copiii incep sa poarte aparat dentar in perioada de varsta de 9-14 ani, atunci cand dintii de lapte sunt inlocuiti de cei permanenti. Din pacate, nu toata lumea reuseste acest lucru.

Factori precum situatia economica a unei familii pot influenta deciziile cu privire la sanatatea membrilor familiei respective. De aceea, o buna parte din buget ar trebui sa fie intotdeauna dedicate problemelor care tin de sanatatea celui mic.

Cand este prea tarziu pentru aparatul dentar si alte tratamente similare?

Igiena orala nu este un lucru de care doar tinerii se ingrijesc, asa ca nicio persoana nu este prea batrana pentru aparatul dentar. Totusi, acest lucru nu inseamna ca vizita la medicul dentist trebuie amanata la nesfarsit, deoarece unele probleme nu vor mai putea fi remediate prin intermediul tratamentului ortodontic, ci prin operatii.

Prin urmare, vizitele la dentist trebuie sa inceapa cat mai devreme, iar cele mai multe tratamente vor putea fi aplicate din momentul in care dintii de lapte sunt inlocuiti cu cei permanenti. Nu exista o limita de varsta cu privire la igiena si sanatatea orala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *