Ce presupune un proiect de design interior?

In ultima perioada tot mai multi clienti apeleaza la ajutorul unui arhitect pentru realizarea unui proiect. Daca vreti sa amenajati cat mai frumos interiorul unui spatiu, trebuie sa luati in considerare unele aspecte de baza pentru a va bucura de reusita sigura.

Care este diferenta dintre design interior, amenajare interioara sau decorare interioara?

Pentru inceput trebuie explicati acesti termeni care se confunda foarte usor. Atunci cand este vorba de „design interior” ne referim la un proiect realizat de catre un arhitect sau designer. „Amenajarea interioara” se refera la modalitatea de realizare a proiectului, la transpunerea ideilor din plan imaginar in realitate. „Decoarea interioara” se refera la obiectele care urmeaza sa fie amplasate intr-un anumit spatiu pentru a-i aduce o nota personala.

Ce trebuie sa stiti inainte de a apela la ajutorul specializat a unui arhitect sau designer de interior?

Este important sa plecati de la premisa ca estetica fiecarui spatiu poate fi schimbata radical prin intermediul ideilor expertilor. Procesul de creatie are nevoie de o doza mare de imaginatie pentru ca rezultatele obtinute sa se ridice la nivelul asteptarilor dumneavoastra.

In al doilea rand, este important sa platiti pretul corect si sa colaborati doar cu un arhitect autorizat. Lasati expertii sa isi faca treaba iar daca pe parcursul proiectului este nevoie de eventuale modificari fiti siguri ca acestia sunt in masura sa ia decizia optima. Specialistii sunt cei care va indruma corect si va ofera cel mai bun sfat.

Stabiliti-va inca de la inceput un buget estimativ pentru ca un proiect de design interior pentru acelasi spatiu poate sa difere de la 10.000 euro sau 100.000 euro. In acest fel, arhitectul va sti exact care sunt asteptarile dumneavoastra si va adapta proiect la bugetul propriu si la conditiile impuse. Chiar daca bugetul oscileaza putin este important ca cel care se ocupa de design sa tina cont de preferintele clientului.

Stabiliti toate detaliile impreuna cu arhitectul sau designer-ul pentru a stabili de comun acord tema de proiectare. Arhitectul trebuie sa cunoasca inca de inceput toate detaliile, care sunt asteptarile dumneavoastra, care este design-ul preferat si alte aspecte importante care va definesc preferintele.

Care sunt etapele de derularele ale unui proiect de design interior:

  • prezentarea unei solutii la nivel de plan (2D);
  • discutii pe baza planurilor pentru stabilirea functionalitatii si fluiditatii spatiului;
  • prezentarea propunerii la nivel 3D utilizand imagini fotorealiste
  • prezentarea si alegerea materialelor folosite;
  • discutii pe baza 3D-urilor pentru alegerea solutiei finale;
  • discutii privind elementele componente de design, constructive, mobilier, iluminare,
  • definitivarea conceptului general si crearea elementelor de detaliu;
  • alegerea finala a texturilor si culorilor pentru finisajele folosite;
  • predarea proiectului final.

Pentru realizarea unui proiect de design interior este nevoie de un specialist care poate transforma rapid orice spatiul intr-unul cu adevarat mirific.O echipa de experti este in masura sa va ofere finisaje de exceptie si sa realizeze adevarate opere de arta cu o mare pricepere, maxima precizie si o atentie sporita.Comunicati deschis cu arhitectul pentru a va intelege cat mai bine personalitatea. In acest fel, aveti certitudinea ca rezultatul final este intocmai cel asteptat de dumneavoastra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *