Ce sport se potriveste cel mai bine copilului meu ?

Copiii au la dispozitie mai multe optiuni atunci cand este vorba despre alegerea unui sport, de aceea trebuie sa tii cont de cativa factori importanti pentru a face o alegere inspirata. Daca gasesti sportul care se potriveste perfect celui mic, atunci sunt toate sansele sa-l practice pentru o perioada lunga de timp.

Sportul este foarte bun pentru dezvoltarea armonioasa a copiilor si ofera beneficii clare pentru sanatate. Se recomanda cel putin 60 de minute de exercitii fizice pe zi, pentru a deprinde abilitatile sociale in cadrul sporturilor de echipa.

Acestia pot invata informatii extrem de valoroase, cum ar fi impartasirea si importanta de a-si asuma si a respecta angajamentele. Parintii trebuie sa-i ajute pe cei mici sa exploreze mai multe sporturi si sa vada care dintre acestea le trezeste interesul. Atunci cand sunt impinsi de la spate, cei mai multi copii nu dau randament.

Pentru a gasi echilibrul perfect, trebuie sa tii cont de urmatoarele lucruri. Pe la 6 ani, copiii au suficiente abilitati fizice si mentale pentru a incepe sa participe sporturi organizate.La aceasta varsta sporturile preferate de cei mici sunt : jocul de prindere, lovirea cu piciorul in minge, balansarea unei bâae sau inotul, Cu timpul, coordonarea ochi-mana se imbunatateste vizibil si cei mici sunt pregatiti pentru un sport de echipa.

Multi parinti opteaza pentru sporturile mai putin competitive pentru a-si incuraja copilul. In alegerea finala, trebuie sa tii cont si de trasaturile fizice pe care le necesita un sport anume si sa iei in considerare si parerea copilului. Pentru a afla care este cel mai potrivit sport pentru micut gandeste-te la punctele lui forte si la temperament.

Daca ii place sa aiba mai multe antrenamente saptamanal si are un impuls competitiv atunci va fi perfect.Daca nu are personalitatea potrivita atunci trebuie sa verifici si alte optiuni.Copiii vor spune care sunt sporturile care ii intereseaza iar acest lucru ii ajuta sa exceleze in ceea ce fac.

Daca le place competitia pot sa opteze pentru : alergare, inot sau tenisul. Daca cel mic decide sa nu mai continue sportul la un moment dat trebuie sa-i respecti decizia, pentru ca s-ar putea sa aiba nevoie de o pauza. Daca nu i place deloc sportul, nu este bine sa fie fortat, pentru ca nu va avea rezultatele dorite daca nu-si doreste sa se implice.

Copiii trebuie sa-si gaseasca modalitatea proprie de a fi activi, pentru a face ceea ce le place. Ei trebuie sa inteleaga ca sedentarismul nu face bine la sanatate. Este bine sa incerce mai multe activitati, cum ar fi gimnastica sau golful, care pot fi sporturi atragatoare.

Poate dura ceva timp pana cand cei mici decid care este sportul lor potrivit. Este foarte important sa optezi pentru doua sau trei sporturi care ii ofera copilului sansa de a le experimenta cel putin un sezon pentru a-si da seama daca ii place sau nu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *