Conditiile meteo severe perturba activitatile in intreaga tara

Intemperii puternice au afectat semnificativ Constanta si numeroase alte localitati din Romania. Furtuna de zapada a paralizat infrastructura, blocand drumuri si lasand locuitorii fara servicii esentiale.

Echipe de interventie formate din sute de pompieri lucreaza neincetat pentru a-i ajuta pe cei izolati in autovehicule, intr-o lupta continua cu elementele naturii.

La momentul actual, in peste 400 de localitati din opt judete, reteaua electrica a cedat sub greutatea viscolului, lasand comunitatile fara electricitate.

Constanta, alaturi de alte zeci de orase, se confrunta cu intreruperea furnizarii apei potabile, o dificultate majora adaugata de forta viscolului.

In plus, institutiile de invatamant din Braila, Galati, Tulcea, Constanta si Calarasi si-au suspendat activitatile pentru ziua de astazi, masura fiind necesara din cauza pericolului reprezentat de conditiile meteo nefavorabile.

Vantul a lasat urme vizibile si in structura urbana, distrugand acoperisurile constructiilor din Constanta, orasul situat la malul marii fiind unul dintre cele mai afectate.

Fenomenele meteorologice extreme nu au ocolit nici Brasovul, unde Drumul National 73 a fost pe punctul de a fi inchis din cauza combinatiei periculoase de zapada si rafale puternice de vant.

In Vaslui, situatia a escaladat la un nivel critic dupa ce o ambulanta care transporta un pacient spre spital a fost surprinsa de nameti, interventia prompta a salvatorilor asigurand in final transferul pacientului catre ingrijirile necesare.

Judetul Buzau de asemenea nu a scapat neafectat, inregistrand peste 46 de localitati fara curent, cu rezidentii ramanand in intuneric pana la ameliorarea conditiilor meteo.

Traversarea Drumului European 85 a fost imposibila pentru mai multe ore, pana cand echipele de deszapezire au reusit sa redeschida calea pentru trafic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *