Crinul pacii– sfaturi de ingrijire pentru o crestere armonioasa

Crinul pacii (Spathiphyllum wallisii) este o planta  de apartament foarte cunoscuta care are frunzele verzi lucioase si flori albe. Aceasta este originara din America Centrala, este obisnuita cu un mediu cald, umed si luminos. Crinul pacii este usor de cultivat si usor de intretinut in acelasi timp.

Acesta nu are nevoie de foarte multa lumina si ofera beneficii miraculoase pentru sanatate, curatand si purificand aerul. Crinul paciii trebuie cultivat intr-un loc relativ luminos, ferit de lumina directa a soarelui.Trebuie udat mod regulat, pentru pastrarea umiditatii pamantului. Este nevoie ca o data la doua saptamani in sezonul de primavara si vara sa fie folosit un ingrasamant lichid special pentru plantele de apartament.

Curata planta de florile uzate si obisnuieste-te sa stergi praful de pe frunze in mod regulat pentru a te asigura ca fotosinteza se realizeaza cat mai bine. Daca planta se afla intr-o incapere mai uscata, este indicat sa sa pulverizezi apa din cand in cand în jurul frunzelor pentru a pastra umiditatea.

Lumina stralucitoare, care se reflecta in mod indirect asupra florii este cea mai buna. Aceasta trebuie pozitionata cat mai departe de usi si de seminee. Fiind obisnuiti cu un mediu tropical, este cel mai indicat sa stea intr-o camera umeda.

In ceea ce priveste modalitatea de plantare, iata care sunt pasii de urmat :

  • In primul rand, trebuie sa alegi un ghiveci cat mai potrivit pentru ghemul de radacini al florii.
  • Umple ghiveciul doua treimi cu compost pentru plante de apartament si apoi planteaza crinul pacii, umpland in jurul radacinii cu mai mult compost.
  • Uda cu apa din abundenta si lasa sa se scurga.

Iata care este modul ideal de ingrijire:

  • Uda planta in mod regulat pentru a impiedica compostul sa se usuce de tot, dar ai grija sa nu fie imbibat in apa
  • Uda doar atunci cand observi ca primii cativa centimetri de compost s-au uscat
  • Daca nu este udata suficient de des, floarea se deshidrateaza si se ofileste.
  • Mentine cu strictete regimul de udare, pentru o buna dezvoltare a acestei flori
  • La fiecare cativa ani, replanteaza crinul pacii intr-un ghiveci mai mare si pune compost proaspat.
  • Tine cont de faptul ca aceasta floare se simte bine atunci cand radacinile ii sunt putin restranse, de aceea trebuie sa fii foarte atent in alegerea ghiveciului perfect.

Daunatorii care pot afecta cresterea plantei sunt mustele si gandacii. Mustele mici din jurul compostului sunt tantarii de ciuperca. Gandacii fungilor se dezvolta in compostul umed. Daca observi aparitia acestora uda mai rar pentru a-i indeparta sau pune diferite capcane pentru a-i atrage si ucide, punand intr-un vas dovleal cu miros dulce, vin sau bere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *