Cum alegem echipamentele necesare pentru un studio foto?

Pentru a alege echipamentele necesare pentru un studio foto, trebuie să aveți în vedere câteva lucruri importante. Oricine își dorește să se bucure de amintiri alături de cei dragi, de aceea un astfel de studio este important din multe puncte de vedere. O ședința foto poate fi alegerea perfectă, fiind de multe ori, chiar mai mult decât o necesitate.

Ce trebuie să știți despre un studio foto?

Un studio foto este mai mult decât o simplă necesitate, acesta fiind ceva important din multe puncte de vedere. Dacă va doriți să porniți o afacere în acest scop și anume în realizarea unui astfel de studio, trebuie să aveți câteva lucruri în vedere, astfel încât să luați deciziile cele mai bune. Un studio foto cât mai bine pus la punct va fi important pentru voi. În primul rând, este important ca acest studio foto să fie unul cât mai bine amenajat.

Aveți nevoie de un spațiu de minim 3 metri lățime, în care să va așezați toate obiectele de care aveți nevoie. De asemenea, spațiul ar trebui să aibă și minim 4 metri. Această suprafață este necesară pentru început, iar un apartament de dimensiuni medii poate fi transformat cu ușurință într-un adevărat studio. Ideea este că acest studio să fie poziționat pe cât posibil într-o zona centrală, cu acces facil și cu loc de parcare pentru clienți. Aceste lucruri sunt foarte importante, de aceea le puteți avea în vedere.

Vă trebuie și echipamentele care vor asigura o bună funcționare a studioului, de aceea nu uitați de aparatul foto, care ar trebui să fie neapărat un aparat DSLR. Specificațiile acestui aparat depind de la caz la caz și în funcție de fotografia făcută. Va trebui totuși să alegeți un aparat foto potrivit pentru fotografiile pe care le faceți.

Un alt lucru de care trebuie să va interesați în amenajarea studioului îl reprezintă sursele de lumină. Acestea trebuie să fie cât mai potrivite pentru fotografia pe care o realizați. Pentru început, puteți achiziționa un kit clasic cu două lumini, recomandat fiind achiziționarea unei a treia lămpi. Această vă ajută în realizarea unor scheme de iluminare cât mai potrivite. În acest fel, se va obține un efect cu adevărat deosebit pe care îl veți aprecia foarte mult. Stivele alese trebuie să fie ușoare și să atingă înălțimi de până la 2,6m. Chiar și stivele care depășesc 4 metri înălțime pot fi și ele foarte utile.

Vă mai puteți gândi și la fundalurile pe care le veți utiliza, iar pentru început porniți cu un fundal de carton minimal. Un astfel de fundal poate fi prins de perete sau puteți folosi un sistem de fundaluri portabile. Mai puteți achiziționa și alte fundaluri, inclusiv un fundal chroma pentru a putea decupa în procesare persoanele fotografiate, precum și produsele alese. Ținând cont de toate aceste lucruri, puteți amenaja cu ușurință spatul pe care doriți să-l transformați în studio foto. Acest studio foto va oferă mereu tot ceea ce aveți nevoie pentru a reuși să surprindeți niște fotografii cu adevărat speciale.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *