Cum alegi un aparat de aer conditionat cat mai bun?

Atunci cand vine vorba despre climatizare, un aparat de aer conditionat este alegerea cea mai buna pe care o poti face, astfel incat sa te bucuri de un plus in ceea ce priveste confortul din casa ta sau din spatiul in care iti desfasori activitatea.

Oricine are de gand sa achizitioneze un aparat de aer conditionat, trebuie sa cunoasca unele aspecte despre climatizare. Un astfel de aparat de aer conditionat te ajuta foarte mult, piata aparatelor de la noi din tara fiind intr-o continua expansiune. Vanzarea aparatelor de aer conditionat in perioadele cu temperaturi caniculare creste destul de mult. Tocmai de aceea este important sa achizitionezi aparatul de aer conditionat in momentul cel mai prielnic si anume in perioadele in care nu se achizitioneaza astfel de aparate de obicei.

Criteriul cel mai important in ceea ce priveste aceasta climatizare folosind aparatul de aer conditionat este pretul. Cu toate ca pretul este foarte important, mai sunt si alte aspecte de care trebuie sa tii cont. In primul rand, aparatul de aer conditionat trebuie sa aiba si o capacitate adecvata incaperii in care este instalat. Aparatele de aer conditionat cu o putere mai mare sunt instalate in sufragerie, in timp ce aparatele cu o putere mai mica, pot fi instalate in dormitoare.

Nu se recomanda folosirea unui singur aparat cu o putere mare pe hol pentru ca un astfel de aparat poate cauza un disconfort locatarilor, sanatatea fiind pusa chiar in pericol. De asemenea, amplasarea unitatii interioare a aparatului de aer conditionat pe hol inseamna ca si traseul frigorific are un cost aditional mai mare, lucru care duce la o risipa de bani si nu la o economie a banilor.

Alege aparatele cu functia de inverter, acestea avand capacitatea de a aduce temperatura incaperii la valoarea dorita, aceasta scazand gradual pana la nivelul necesar. In acest fel, aparatul mentine o anumita temperatura in incapere si astfel va bucurati de toate aceste avantaje.

Un aparat cu tehnologia inverter este avantajos pentru ca are un consum mai mic fata de un aparat de aer conditionat obisnuit. Consumul este redus in acest fel cu 30%. Nivelul de zgomot in acest caz este si el mult mai redus, de aceea daca iti doresti sa te bucuri de liniste, atunci un astfel de aparat este optiunea cea mai buna pentru tine.

Alege un aparat de aer conditionat cu un sistem de filtrare cat mai bine pus la punct. Acesta are un rol in a retine praful si impuritatile prezente in aerul din incapere. Trebuie sa inlocuiesti periodic acest filtru de praf pentru ca aerul din interiorul incaperii sa fie unul cat mai curat.

Temperatura din spatiul climatizat trebuie setata, astfel incat sa fie cu cel mult 10 grade mai mica decat cea exterioara.Procedand in acest fel, vei evita situatia in care aparatul tau de aer conditionat sa-ti provoace probleme de sanatate. Daca este folosit in mod propice, aparatul de aer conditionat previne alergiile si bolile respiratorii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *