Cum alegi vopseaua potrivita si cata vopsea sa cumperi pentru proiectul tau?

Daca ai de vopsit un perete, un gard sau o piesa de mobilier, un prim pas pe care trebuie sa il faci este acela de a-ti cumpara un pistol de vopsit. Un astfel de dispozitiv te ajuta sa economisesti timp, aplica vopseaua uniform si este usor de folosit. Printre cele mai populare pistoale de vopsit sunt cele Anestiwata, un brand japonez cu traditie, care a reusit de-a lungul timpului sa creeze o multime de modele, care mai de care mai interesante.

Dupa ce ai achizitionat pistolul insa, pentru a avea rezultate cat mai bune trebuie sa te asiguri ca folosesti o vopsea de calitate.

Cum alegi vopseaua potrivita pentru proiectul tau?

In principiu, trebuie sa tii cont de proprietatile vopselei si de modul in care urmeaza sa fie exploatata. Daca ai de vopsit un gard, trebuie sa optezi pentru o vopsea care sa reziste la umezeala si in acelasi timp la actiunea soarelui. Daca, in schimb, ai de vopsit  un perete, este bine sa te orientezi spre o vopsea lavabila.

O astfel de vopsea isi pastreaza proprietatile chiar si atunci cand este spalata si poate avea mai multe grade de calitate: semilavabila ( este economica si rezista la maxim 50 de spalari), lavabila ( rezista la 100 de spalari), superlavabile ( poate sa reziste la peste 150 de spalari) si ultralavabila, care are o rezistenta foarte mare in timp, indiferent de numarul de spalari.

Chiar daca vopsesti doar peretii din casa, este recomandat sa alegi vopseaua in functie de caracteristicile spatiului in care aceasa se va regasi. In baie sau in bucatarie, spre exemplu, cel mai bine este sa alegi o vopsea superlavabila sau ultralavabila. In dormitor si living poate fi inclusiv o vopsea semilavabila.

Un criteriu important pentru a alege vopseaua este si textura, care poate fi mata, semi-lucioasa, lucioasa sau satinata.

De unde stii cata vopsea sa cumperi?

In ceea ce priveste cantitatea de vopsea, conteaza foarte mult modul in care o aplici si calitatea vopselei. Pe fiecare cutie de vopsea scrie ce suprafata acopera. IN general, este bine sa cumperi ceva mai multa vopsea decat ai nevoie, iar cu surplusul sa corectezi eventualele erori.

Daca alegi corect vopseaua si cantitatea, proiectul tau va fi dus la bun sfarsit intr-un timp foarte scurt si cel mai probabil, va da rezultate excelente.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *