Cum cureti pielea masinii?

Pielea auto are nevoie de o ingrijire regulata, astfel incat aceasta sa-si pastreze in timp atat aspectul de nou, cat si supletea. Trebuie sa folosesti produse profesionale, pentru a mentine aspectul pielii din interiorul masinii tale. Printre produsele pe care le poti folosi se numara si o solutie de hidratare piele de la Koch Chemie, aceasta solutie hidratand si protejand toate materialele din piele ale masinii tale.

Cate tipuri de piele auto exista?

Pielea vopsita este un tip de piele, aceasta bucurandu-se de o protectie sporita datorita procesului de vopsire prin care trece. Prin acest proces, pielea este practic protejata impotriva factorilor de mediu, ea devenind astfel impermeabila. Se curata doar cu produse specializate, astfel incat sa se previna craparea, dar si deteriorarea acesteia.

Pielea de tip anilina este destul de rar intalnita atunci cand vorbim despre automobilele de serie. Tratamentul aplicat in cazul acestui tip de piele este mult mai pretentios, dar exista sanse destul de mari ca sa nu ai de-a face cu aceasta piele. Ea se trateaza doar cu substante specializate folosite pentru pielea respectiva.

Mai exista si tipul de piele Napa sau pielea intorsa. Pielea Napa este pielea tabacita, ea fiind de regula o piele foarte moale la atingere. Aceasta piele este si una care de regula are un pret mai ridicat. Ea se curata si se ingrijeste folosind substante asemanatoare pielii vopsite. Pielea intoarsa nu mai este atat de des intalnita, ea fiind o piele destul de greu de intretinut.

Cum cureti pielea?

Pentru ca procesul de curatare piele sa se desfasoare cat mai bine, pielea trebuie hidratata si protejata. Aceasta trebuie hidratata pentru a-si mentine elasticitatea. De asemenea, aceasta se protejeaza pentru a preveni aparitia petelor de orice fel pe suprafata ei. Trebuie prevenit si transferul de vopsea de pe haine pe suprafata pielii.

Folosind un aplicator din microfibra, poti aplica pe suprafata pielii solutia de hidratare. Aceasta trebuie aplcata uniform pentru a se putea absorbi complet in stratul de piele. Foloseste doar materiale specializate pentru a intretine cat mai bine pielea, astfel incat sa previi schimbarea nuantei pielii sau patarea acesteia. Mai poti citi si eticheta sau fisa tehnica a pileii pentru a-ti face o parere despre aceasta.

Pielea trebuie intretinuta cat de des este nevoie. Ideal ar fi sa ai un interval de timp dupa care sa te ghidezi.Poti sa incepi sa intretii pielea odata la 2-3 luni. Stabileste aceasta rutina si tine-te de ea, indiferent ca afara este iarna sau vara. In acest fel, vei putea sa te bucuri mult timp de pielea masinii tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *