Cum redecoram casa pentru vara on a budget – trendurile verii 2021 in design interior

Decorul de vara se concentreaza in principal pe tesaturi si culori deschise, cu o paleta de culori fie neutre, fie vibrante, fibre naturale si influente boho, care ne fac sa simtim solari si energici. De la materiale durabile la elemente sofisticate, decorarea casei pentru anotimpul cald vine ca o sarbatoare creativitatii si prospetimii care ne cucereste – amenajarea pentru un nou sezon inseamna o re-aducere la viata a spatiului si nu trebuie sa fie costisitoare; poti oferi un suflu nou spatiului tau cu ajutorul unor artificii accesibile, dar care vor genera fascinatie.

Redecorare prin culoare

Vara este momentul oportun in care putem lasa deoparte textilele inchise la culoare; putem aduce in prim-plan un nou covor, o draperie sau o perdea in culori vii si vibrante, precum albastrul marin, galbenul sau forest green – verdele favorit in designul interior din vara lui 2021, care ne aduce atat serenitate, cat si optimism.

Culoarea vindeca atat spatiul, cat si pe noi insine – psihologii vorbesc despre influenta pe care o au culorile asupra noastra si despre felul in care ne guverneaza viata fara sa constientizam, motiv pentru care un makeover centrat pe culoare ne va imbraca spatiul in straie de vara, revitalizandu-l intr-un buget accesibil.

Daca locuiesti la casa, poti alege sa infrumusetezi exteriorul ei cu ajutorul unor fatade case cu profile decorative cu piatra decorativa, marmura sau tencuiala decorativa, iar rezultatul? Un aspect impecabil, proaspat, de nou si curat; cu ajutorul artificiilor de acest fel, casa ta pare ca se simte ca acasa din nou.

Maximalism is the new minimalism

Daca iarna ne simtim reci si orientati mai degraba catre introspectie, vara vine ca o explozie de culoare si exuberanta – scoatem la iveala nu doar hainele colorate, insa vrem sa ii oferim si spatiului nostru din vivacitatea pe care o avem.

Trecerea catre maximalism poate fi facuta dinspre orice stil de amenajare interioara, iar procesul nu trebuie sa fie costisitor, atat timp cat alegi piesele inteligent – fata de minimalism, maximalismul este arta in care mai mult nu e niciodata suficient. Mai mult inseamna mereu mai bine – mai multa culoare, mai multe decoratiuni, mai multa bucurie. Piesele de arta, cartile, mobilierul colorat, fuziunile extravagante intre culori si finisaje fac parte din panoplia artificiilor cu care ne putem transforma casa intr-una maximalista, la fel de insufletita si intensa precum sezonul cald.

Intimitate prin divizarea zonelor

Dupa o perioada indelungata de izolare la domiciliu, am inteles cat este de important sa avem spatiul nostru, separat de ceilalti membri ai familiei. Divizarea spatiului vine ca o necesitate pentru o vara pandemica, in care cel mic se va juca, iar tu vei lucra, de exemplu – aveti nevoie fiecare de spatiul lui pentru a va simti bine si pentru a lucra (sau juca) in liniste.

Divizarea zonelor din casa vine ca o tendinta in design interior datorata pandemiei, perioada care marcheaza, dupa cum spun specialistii, sfarsitul erei open-space. Putem imparti zonele din casa cu ajutorul elementelor modulare, care ne permit o reconfigurare accesibila si versatila, dar si prin fitodesign, cu ajutorul peretilor din plante verzi sau bambus.

Redecorarea casei pentru vara vine ca o gura de aer proaspat, ca o marturie a deschiderii catre culoare si prospetime. De la adoptarea culorilor vibrante si pana la artificiile de design care sa dea un suflu nou casei, precum pilastri decorativi, rozete de plafon sau accente decorative, adaptarea casei la sezonul cald vine ca o dovada a deschiderii catre energie, vitalitate si vivacitate – prin extensie, iti va fi imprimata incarcatura pozitiva pe care o are spatiul colorat si fascinant. Mai mult ca niciodata, designul curajos vindeca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *