Cum sa aflati daca un serviciu VPN pastreaza jurnalele

In acest moment, telefoanele si computerele au posibilitatea sa spioneze utilizatorii de internet, astfel ca securitatea si anonimatul de pe Internet sunt aspecte foarte importante de care orice utilizator trebuie sa tina cont. Folosirea unui serviciu VPN fara inregistrare permite rezolvarea totala a problemei anonimatului. Pentru inceput, trebuie sa aflam ce sunt aceste jurnale de servicii VPN.

Ce sunt jurnalele serverului VPN si de cate tipuri sunt?

Jurnalul de server standard PPTP si OpenVPN contine ora conexiunii, adresa IP reala a unui client, precum si un set de instructiuni care arata starea conexiunii. Prezenta adreselor IP ale clientului real si a timpilor de conectare permite identificarea exacta a fiecarui utilizator de internet.
Parametrii urmatori pot fi utilizati in identificarea clientului pe server:

▪ adresa IP a clientului real, care este emisa de ISP;

▪ numarul de client intern din sistem – un ID de client unic in sistem;

setarile browserului, sistemul de operare si timpul de conectare – toate datele pot fi preluate din browserul utilizatorului, din analizorul de trafic etc.

▪ adresa IP interna a clientului la conectarea la VPN adresa IP a clientului extern , iar aceasta adresa IP va fi afisata pe site-urile de internet.

Daca exista controale care permit blocarea unui anumit utilizator in intregul sistem, aceasta inseamna ca acest serviciu nu pastreaza anonimitatea si pastreaza jurnalele.Exista 3 tipuri de jurnale care sunt de obicei pastrate de un furnizor de servicii VPN:

Jurnalele de activitate se refera la inregistrarea intregului trafic care vine prin reteaua VPN. In functie de structurarea jurnalelor, poate fi usor sau nu sa urmariti fisierele partajate specifice sau alte date catre un anumit utilizator de internet.

Jurnalele de conexiune se refera la serviciile care limiteaza cat timp o conexiune poate ramane activa si cat timp pastreaza aceste jurnale, precum si cate conexiuni sunt active pentru un anumit client. Acest lucru duce la o gestionare mai facila a conexiunilor.

Jurnale de erori sunt acele tipuri de jurnale care urmaresc problemele de conexiune sau de performanta cu reteaua corespunzatoare. Informatiile despre clientii afectati de aceasta eroare pot include inregistrarea adresei IP si / sau a numelui de utilizator al clientului.

Adresa IP partajata sau dedicata?

Utilizatorii de internet se intreaba adesea ce adresa IP este mai bine sa fie utilizata: IP partajat pentru toti utilizatorii sau IP dedicat pentru fiecare client? Deoarece adresa IP dedicata unica pentru fiecare client poate fi un ID de utilizator in sistem, este mai sigur sa utilizati o adresa IP comuna pentru serverul VPN.

Alegerea tipului de IP este o decizie ce tine strict de nevoile fiecarui utilizator. Daca acesta are nevoie doar de un spatiu pentru a gazdui un site web si nu exista alte restrictii, un IP partajat este mai mult decat suficient. Dar daca nevoile sunt mai mari si acesta doreste ca site-ul sau sa fie independent si sa evite filtrele anti-SPAM, atunci este recomandata folosirea unui IP dedicat.

Ce este un abuz?

Un abuz este trimis unui proprietar de server cu o indicatie a adresei IP si a momentului atacului. Daca un serviciu pastreaza jurnalele, atunci acesti doi parametri ai clientului pot fi utilizati pentru a calcula cu precizie gasirea unui client folosind o adresa IP dedicata pentru fiecare client. Asa ca este recomandat sa utilizati o adresa IP publica statica (permanenta).

Daca doriti sa apelati la un serviciu care nu pastreaza jurnalele activitatii dumneavoastra online, testati gratuit cel mai bun software VPN pentru o perioada de proba. Acesta nu stocheaza sub nicio forma adresa IP, istoricul de navigare, marcajele de timp ale conexiunii, durata sesiunii, utilizarea latimii de banda, serverele VPN la care va conectati.

Acesta ar fi o caracteristica importanta a unui serviciu VPN care nu stocheaza jurnalele. Daca utilizati VPN-uri, nu numai ca doriti sa verificati cu scrupulozitate politica de confidentialitate a VPN-ului pentru a vedea daca admite in mod deschis oricare dintre aceste jurnale, dar doriti sa fiti sigur ca selectati un VPN dovedit ca nu pastreaza niciodata jurnale.

Cu alte cuvinte, un serviciu de VPN performant. In concluzie, inainte de alegerea unui seviciu VPN este recomandat sa va informati daca acesta pastreaza jurnalele in urma conexiunii web. Decizia este a clientului si, cu cat acesta este mai informat, cu atat va lua decizii mai bune legate de alegerile sale in materie de internet.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *