Cum sa incepeti sa investiti in criptomonede: un ghid pentru incepatori

Popularitatea criptomonedelor este extrem de mare in ultimii ani. Multi oameni au incercat sa investeasca in criptomonede dar au esuat deoarece au investit cum ai investi la aparate 77777 gratis. Industria cripto nu este bazata pe noroc si este alimentata de bani reali, de aceea ai nevoie de careva cunostinte inainte de a incerca sa castigi bani pe urma investitiilor tale.
Iata cateva sfaturi care te vor ajuta sa construiesti un capital stabil in urma investitiilor in cripto.

Cunoaste moneda

Asa cum ati face pentru orice investitie, intelegeti exact in ce investiti. Daca cumparati actiuni, este important sa cititi prospectul si sa analizati companiile in detaliu. Planificati sa faceti acelasi lucru cu orice criptomonede, deoarece exista literalmente mii de ele, toate functioneaza diferit si sunt create altele noi in fiecare zi.

Trebuie sa intelegeti cazul de investitie pentru fiecare tranzactie.In cazul multor criptomonede, acestea nu sunt sustinute de nimic, nici active dure, nici fluxuri de numerar. Acesta este cazul Bitcoin, de exemplu, unde investitorii se bazeaza exclusiv pe cineva care plateste mai mult pentru activ decat a platit pentru el.

Cu alte cuvinte, spre deosebire de actiuni, in care o companie isi poate creste profiturile si poate genera profituri pentru tine in acest fel, multe cripto active trebuie sa se bazeze pe piata care devine mai optimista si optimista pentru ca tu sa profiti.

Unele dintre cele mai populare monede includ Ethereum, Dogecoin, Cardano si XRP. Solana a fost si o alta moneda cu succes masiv. Deci, inainte de a investi, intelegeti potentialul pozitiv si negativ. Daca investitia dvs. financiara nu este sustinuta de un activ sau flux de numerar, ar putea ajunge sa nu mai valorizeze nimic.

Urmariti cu atentie preturile

Preturile criptomonedelor sunt la fel de volatile pe cat poate fi un activ. Ar putea scadea rapid in cateva secunde pe nimic mai mult decat un zvon care ajunge sa se dovedeasca fara temei. Acest lucru poate fi grozav pentru investitorii sofisticati care pot executa tranzactii rapid sau care au o intelegere solida a fundamentelor pietei, a modului in care piata este in tendinte si unde ar putea merge. Pentru noii investitori fara aceste abilitati – sau algoritmi de mare putere care directioneaza aceste tranzactii – este un camp minat.

Volatilitatea este un joc pentru comerciantii de pe Wall Street de mare putere, fiecare dintre ei incearca sa depaseasca alti investitori adanci. Un nou investitor poate fi usor zdrobit de volatilitate.
Asta pentru ca volatilitatea ii scutura pe comercianti, in special pe incepatori, care se sperie. Intre timp, alti comercianti pot interveni si cumpara la ieftin. Pe scurt, volatilitatea ii poate ajuta pe comerciantii sofisticati „sa cumpere mai mic si sa vanda mai sus”, in timp ce investitorii neexperimentati „sa cumpere si sa vanda la pret redus”.

Fii sigur de riscuri

Daca tranzactionati orice activ pe termen scurt, trebuie sa va gestionati riscul, iar acest lucru poate fi valabil mai ales in cazul activelor volatile, cum ar fi criptomoneda. Deci, in calitate de comerciant mai nou, va trebui sa intelegeti cum sa gestionati cel mai bine riscul si sa dezvoltati un proces care va ajuta sa atenuati pierderile.

Si acest proces poate varia de la individ la individ:
• Managementul riscului pentru un investitor pe termen lung ar putea pur si simplu sa nu vanda niciodata, indiferent de pret. Mentalitatea pe termen lung permite investitorului sa ramana cu pozitia.
• Managementul riscului pentru un comerciant pe termen scurt, totusi, ar putea stabili reguli stricte cu privire la momentul in care sa vanda, cum ar fi atunci cand o investitie a scazut cu 10%. Comerciantul urmeaza apoi regula, astfel incat o scadere relativ mica sa nu devina o pierdere zdrobitoare mai tarziu.

Comerciantii mai noi ar trebui sa ia in considerare sa puna deoparte o anumita suma de bani de tranzactionare si apoi sa foloseasca doar o parte din aceasta, cel putin la inceput. Daca o pozitie se misca impotriva lor, ei vor avea in continuare bani in rezerva pentru a tranzactiona mai tarziu. Ideea finala este ca nu poti tranzactiona daca nu ai bani.

Prin urmare, pastrarea unor bani in rezerva inseamna ca veti avea intotdeauna un bankroll pentru a va finanta tranzactiile.Este important sa gestionezi riscul, dar asta va avea un cost emotional. A vinde o pozitie pierduta doare, dar acest lucru va poate ajuta sa evitati pierderi mai grave ulterior.

Nu investi toti banii

In cele din urma, este important sa evitati sa puneti banii de care aveti nevoie in active speculative. Daca nu va puteti permite sa le pierdeti – toate – nu va puteti permite sa le puneti in active riscante, cum ar fi criptomoneda, sau in alte active bazate pe piata, cum ar fi actiunile sau ETF-urile, de altfel.

Fie ca este vorba de un avans pentru o casa sau de o achizitie importanta viitoare, banii de care aveti nevoie in urmatorii cativa ani ar trebui pastrati in conturi sigure, astfel incat sa fie acolo atunci cand aveti nevoie.Si daca sunteti in cautarea unui profit absolut sigur, cea mai buna optiune este sa platiti datoria.Sunteti garantat ca veti castiga (sau economisi) orice rata a dobanzii pe care o platiti pentru datorie.Nu poti pierde acolo.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *