Cum sa speli simplu si eficient lenjeriile de pat?

Spalarea asternuturilor poate fi uneori o reala provocare, in special atunci cand ai de-a face cu pete enervante si persistente. Totusi, spalarea poate fi si destul de simpla, daca folosesti solutiile cele mai potrivite si tii cont de cateva trucuri importante. Daca speli lenjeria in mod inadecvat si nu iei in considerare regulile de baza, atunci nu te poti astepta la rezultate miraculoase.

Specialistii recomanda ca spalarea sa se faca cu apa rece sau intr-o combinatie cu putina apa calda. Nu fa confuzii, pentru ca nu toate rufele pot fi curatate in apa rece, dar este foarte eficienta pentru asternuturi pentru ca le mareste perioada de durabilitate si impiedica uzura si decolorarea.

Este important sa folosesti mai multe seturi de lenjerii, pentru a schimba ambianta din camera dar si pentru a nu spala in mod repetat un singur asternut. Daca cearceaful se murdareste, trebuie sa folosesti imediat o solutie de pete, pentru ca mizeria sa nu patrunda in profunzime.

Se recomandă ca spalarea lenjeriilor sa se faca separat in functie de nuante. Daca folosesti asternuturi de inalta calitate nu este nevoie sa le separi deoarece culorile se vor mentine intacte, indiferent daca sunt deschise sau intunecate. Separa lenjeriile in functie de tipul de tesatura si foloseste apa rece pentru a obtine rezultate optime de fiecare data.

Daca speli la un loc atat cearceafurile inchise la culoare cat si cele deschise, foloseste  servetele pentru captarea culorii si bucura-te din plin de maxima siguranta.

Daca speli doar cearceafuri inchise la culoare, este important sa folosesti un detergent special creat pentru tesături mai întunecate, pentru a impiedica decolorarea. Nu pune lenjeriile patate la spalat inainte sa intervi cu solutii de pete. Acestea trebuie lasate sa actioneze pentru cel putin o jumatate de ora, pentru a avea certitudinea ca petele vor fi indepartare rapid la spalare.

Utilizeaza un agent de indepărtare a petelor, pentru ca acesta actioneaza in mod eficient. Nu folosi un detergent care sa afecteze in mod negativ tesatura dar fa tot ceea ce este posibil pentru remedierea tuturor petelor. Spala intotdeauna cearceafurile albe separat pentru a-si pastra stralucirea in timp.

Foloseste programul pentru spalare normala, pentru ca de obicei, cearceafurile sunt doar transpirate. Nu incarca masina de spalat mai mult decat este prevazut in cartea tehnica, deoarece este imposibil ca lenjeriile sa fie spalate in profunzime. Este nevoie de spatiu pentru ca apa și detergentul să pătrundă in adancimea fibrelor si sa se curete in mod eficient.

Urmeaza standardul si spala mereu cu apa rece. Tine cont de aceasta regulă implicita oricand speli asternuturile de pat, chiar daca in trecut obisnuiai sa folosesti apa caldă, in special pentru igienizarea cearsafurilor și a prosoapelor.

Datorita progreselor moderne in ceea ce priveste tehnologia masinilor de spalat dar si in descoperirea formulelor detergentilor, astazi apa calda nu mai reprezinta o necesitate.Pune-ti toata increderea in apa rece, foloseste detergenti puternici care indeparteaza petele si beneficiaza din plin de rezultate uimitoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *