Cum stim cand este momentul sa schimbam medicul stomatolog?

Fiecare dintre noi are la un moment dat nevoie de serviciile unui medic stomatolog. Indiferent daca vorbim despre servicii dentare pentru a preveni aparitia cariilor sau a altor afectiuni dentare sau daca avem in vedere anumite tratamente stomatologice pentru a rezolva probleme de diferite grade de complexitate, medicul stomatolog este printre specialistii la care cei mai multi dintre noi apelam periodic.

Daca de multi ani de zile apelam la acelasi medic stomatolog, dar la un moment dat intervin nemultumiri cu privire la activitatea medicului respectiv, poate ca venit momentul sa cautam un alt medic dentist si sa cautam un alt cabinet stomatologic Targu Mures. Iata cateva situatii in care este recomandat sa avem in vedere schimbarea medicului stomatolog pentru rezolvarea anumitor probleme dentare.

Programarile nu sunt respectate in mod repetat

Un prim context in care este indicat sa avem in vedere schimbarea medicului stomatolog este acela in care programarile pe care le avem nu sunt respectate in mod repetat. Daca suntem programati pentru diferite consultatii si tratamente, iar programarile respective nu sunt onorate de mai multe ori la rand, atunci cu siguranta ca este indicat sa luam in calcul gasirea unui alt medic dentist. Timpul fiecaruia este foarte pretios si nici un pacient nu trebuie sa permita ca in mod repetat programarile sa nu fie onorate si sa apara amanari ale tratamentelor dentare necesare.

Lipsa de profesionalism

Un al doilea moment in care este recomandata schimbarea medicului stomatolog este aceea in care lipsa de profesionalism isi face simtita prezenta. Chiar daca si nerespectarea programarilor poate fi inclusa la lipsa de profesionalism, exista alte comportamente si atitudini care pot convinge un pacient ca este momentul sa caute un alt medic dentist.

Vocabularul inadecvat, folosirea improprie a produselor pentru sterilizare, discutii cu tenta sexuala sau rasista ori lipsa de echipamente si materiale medicale necesare tratamentelor, toate acestea pot convinge orice pacient ca este momentul sa nu mai vina in cabinetul stomatologic respectiv.

Costul cu tratamentele dentare este mult peste media serviciilor dentare

Sunt situatii in care un medic dentist poate considera ca este oportuna cresterea tarifelor pentru tratamentele si serviciile practicate. Mai ales pentru pacientii care sunt deja de multi ani la acelasi medic stomatolog, este dificil sa cunoasca si alte tarife de pe piata din vreme ce de foarte mult timp au apelat la acelasi medic dentist.

Insa daca observi faptul ca tarifele pentru tratamentele stomatologice cresc constant si la un moment dat afli de faptul ca aceste tarife sunt mult peste media serviciilor dentare, poate ca a venit timpul sa cauti un alt cabinet stomatologic Targu Mures.

Rezultatele tratamentelor dentare nu sunt cele dorite

Nu in ultimul rand merita sa amintim o alta situatie in care este recomandat sa schimbi medicul dentist, si anume situatia in care rezultatele tratamentelor dentare nu sunt cele scontate. In cazul in care ai efectuat un tratament dentar si nu ai obtinut rezultatele dorite si discutate cu medicul dentist, pentru alte proceduri stomatologice este indicat sa cauti serviciile altui medic stomatolog.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *