Da Hong Pao – o bautura care iti va bucura papilele gustative!

Bauturile spirtoase sunt intotdeauna o alegere interesanta pentru cei care le consuma, deoarece efectul este diferit pentru fiecare persoana, iar aromele difera foarte mult de la o bautura la alta. Cele mai tipice bauturi spirtoase sunt whisky, cognac, brandy sau vodka.

Insa, ginul Bimber Da Hong Pao Tea floral si bogat, a fost facut cu unul dintre cele mai rare ceaiuri din lume si realizat manual la distileria Bimber din vestul Londrei. Dupa ce au fost preparate si scurse, frunzele rare de ceai sunt adaugate la ginul clasic al distilerii si lasate la infuzat. Gustul ofera note de ceai dulce, floral, citrice si lavanda, cu o nuanta subtila, afumata.

Da Hong Pao este un ceai oolong rar, puternic oxidat, cu un profil de gust pamantesc, floral si dulce. Pretuit de cunoscatorii de ceai din intreaga lume, Da Hong Pao creste intre stancile muntilor Wuyi din sudul Chinei.

Odata preparate si scurse, amestecam aceste frunze rare de ceai cu ginul nostru de inalta tarie, care este facut prin multa experienta cu plante botanice de inalta calitate si selectionate. Infuzam ginul si frunzele de ceai pentru extragerea maxima a aromei inainte de a fi filtrate si imbuteliate la o concentratie ridicata de 51,8% vol.

Note de degustare

Nas – Arome complexe conduse de ceai prajit cu note de ienupar.

Gust – Un carbune bland dulce si cald, urmat de o atingere ascutita de flori.

Finisaj – Finisaj lemnos bogat si calduros.

Ginul se preteaza bine la cocktailuri datorita gustului sau uscat, pe baza de plante si racoritoare. Nu este prea zaharat, asa ca atunci cand este amestecat cu sucuri de fructe dulci, creeaza un cocktail care este mai degraba echilibrat decat coplesitor de bolnavicios.

Acest lucru este deosebit de adevarat in zilele noastre, deoarece majoritatea ginului baut este stilul londonez – acesta este un stil de gin mai uscat si mai citric, care a revenit la moda in anii 1960. Pe masura ce gusturile de cocktail s-au schimbat in ultimii ani, de la aromele foarte dulci, fructate si catre arome mai uscate, subtile, ginul a devenit un ingredient preferat atat in ​​randul barmanilor, cat si al bautorilor.

Combinatia legendara de apa gin tonic ii incanta pe bautori inca din anii 1700, cand a fost inventata de colonialistii britanici din India. Malaria a reprezentat o amenintare majora pentru sanatate in aceasta regiune, asa ca medicii au prescris adesea chinina – un lichid care actioneaza ca un antimalaric.

Dar chinina avea un gust amar, neplacut, asa ca oamenii au inceput sa o amestece cu gin, zahar, lime si apa pentru a-i imbunatati aroma. Si astfel a luat nastere apa tonica (facuta din apa, chinina si zahar), asociata cu gin delicios.

Peste 300 de ani mai tarziu, ginul si apa tonica este inca o combinatie extrem de populara. Bautura a ramas in mare parte neschimbata de la inceputuri, in afara de utilizarea apei tonice preamestecate, care a fost fabricata pentru prima data in anii 1850.

Cu toate acestea, exista o mare dezbatere printre fanii ginului tonic cu privire la cea mai buna garnitura pentru bautura. Unii bautori prefera o felie de lamaie in detrimentul unei felii de lamaie sau, dupa cum urmeaza sa discutam, puteti folosi castraveti. In rare ocazii, s-ar putea sa gasiti chiar si o felie de portocala in ginul tonic.

Ginul si castravetii sunt una dintre combinatiile clasice de bauturi din toate timpurile. Dar de ce functioneaza atat de bine? Potrivirea unui spirt botanic cu o leguma apoasa poate parea contra-intuitiva, dar reprezinta o combinatie delicioasa.

Castravetele este deosebit de potrivit pentru combinarea cu ginul, deoarece evidentiaza aromele botanice de ienupar, ardei sau citrice. Putem gasi chiar si marci de gin precum Hendrick’s, care adauga castraveti dupa distilare pentru a intari aroma unica. Asadar, in mod natural, putem condimenta ginul tonic garnisindu-l cu o felie sau doua de castraveti in loc de felia traditionala de lamaie sau lime.

Dar nu te limitezi doar la gin si tonic! Ginul si castravetii pot fi combinati in tot felul de moduri. Pentru un rasfat racoritor de vara, incearca aceste palete de gin cu ghimbir si castraveti.

O ceasca cu fructe este un clasic britanic absolut. De obicei, un amestec de fructe pe baza de gin care este destinat sa fie transformat intr-un long drink prin adaugarea unui mix, cum ar fi lamaie sau ghimbir.  Facut din gin si fructe, Pimms este preparat cu portocale tocate, castraveti, flori de borage si menta, pentru o bautura usoara si racoritoare de vara. Ginul ii confera o nota ascutita, botanica, care se potriveste bine cu fructele dulci.

Daca doresti bauturi de tip James Bond, un martini facut din gin, vermut si o garnitura de masline sau lamaie este un cocktail cu adevarat clasic. Exista variatii ale formei – un martini traditional uscat este facut cu vermut alb uscat pentru mai putina dulceata, in timp ce pentru cei care prefera o nota mai dulce, un martini perfect foloseste cantitati egale de vermut dulce si uscat.

In cele din urma, un martini dirty include un strop de saramura de masline pentru un gust mai sarat si mai savuros.Desigur, poti oricand sa-ti bei ginul direct. Unii oameni iti vor spune chiar ca este cel mai bun mod de a te bucura de gin. Doar toarna ginul peste cateva cuburi de gheata si pune o bucata de lime daca doresti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *