Dacia a primit o mare lovitura pentru ca testele noilor masini Logano si Sandero nu au fost deloc multumitoare

Euro NCAP a testat noile modele lansate de Dacia iar rezultatele obtinute nu se ridica deloc la nivelul asteptarilor. In urma testelor atat Dacia Logano cat si Sandero Stepway au primit numai două stele.Fanii Dacia au ramas profund dezamagiti de aceste rezultate. Avand in vedere ca aceste noi modele de masini sunt realizate pe platforma CMF-B a grupului Renault, la fel ca si Clio și Captur, care au primit cate cinci stele clientii avea mari asteptari si au fost extrem de exigenti.

Diferenta consta in faptul ca testele Dacia au fost realizate pe procedura din 2021 a Euro NCAP, care este cunoscuta ca fiind cea mai dura din toata istoria. In ceea ce priveste testarea automobilelor Clio si Captur s-au folosit testele din 2019, care nu au fost la fel de dure.Noile teste Euro NCAP au ridicat semnificativ strandardele in ceea ce privesc sistemele de siguranță activă, ceea ce a defavorizat cumva modelel Dacia de cele Renault.

Testele Euro NCAP au adus reale motive de dezamagire fanilor Dacia

Dacia Sandero Stepway și Logan sunt masini bune insa au specificații de siguranță mai slabe. Sistemul de franare autonoma de urgenta reacționează doar în cazul altor vehicule, insa nu poate preveni impactul cu pietonii sau biciclistii, ceea ce le pune intr-o lumina defavorizata. Mai mult decat atat, nu ofera asistent de banda.

Toate aceste deficiente au dus la pierderea a 2 stele chiar daca performanta noilor modele Sandero si Logan i-ar fi permis sa obtina 4 stele. Sistemul de siguranta ocupa un loc extrem de important de aceea se testeaza in amanunt modul in care se poate preveni producerea accidentelor.

Chiar daca automobilele Dacia s-au bucurat de aprecierea fanilor in prezent este pusa in umbra, pentru ca rezultatul de doua stele nu este deloc multumitor. Chiar si atunci cand este vorba despre un produs low-cost clientii au mari asteptari. Noile modele Dacia nu sunt prevazute cu camera video, ceea ce aduce inca un motiv de dezamagire fanilor. Toate masinile trebuie sa se supuna noului Regulament General de Siguranta care va intra curand in vigoare.

Dupa rezultatele Euro NCAP, Dacia nu ocupa un loc de top in clasament

In ceea ce privesc modelele Sandero Stepway si Logan, testele Euro NCAP au descoperit anumite deficient in ceea ce priveste sistemul de siguranta. Fiecare noua generatie de masini trebuie sa aduca un plus in ceea ce priveste siguranta. Dacia pune la dispozitia clientilor masini moderne iar echipamentele pe care le detine confera un grad foarte bun de siguranta pasiva atat pentru adulti cat si pentru copii. La aceasta categoria, Dacia a obtinut 4 din 5 stele, ceea ce este absolut satisfacator.

In ceea ce priveste asistenta la condus, aceasta s-a ridicat la nivelul asteptarilor clientilor. Noile modele Dacia Sandero si Logan sunt primele modele ale acestei companii care au un sistem de franare de urgenta in standard. Testele Euro NCAP sunt tot mai dure de la an la an ceea ce explica diferentele dintre modelele Dacia si Renault. In ultimii ani s-a pus o importanta acuta pe modalitatea de prevenire a accidentelor, ceea ce are un impact decisiv asupra ratingului general.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *