De ce este important sa nu amanam consultatia neurologica?

Doar gandul de a merge la un medic sperie pe foarte multa lume. Insa de cele mai multe ori abordarea preventiva sau abordarea in care anumite afectiuni medicale sunt identificate in stadiul incipient inseamna un impact mai redus asupra vietii de zi cu zi. Cu atat mai mult acest lucru este valabil in cazul afectiunilor neurodegenerative.

Foarte multe dintre afectiunile neurologice nu au un tratament care sa conduca la vindecare. In consecinta, simptomele pot fi resimtite de pacient pentru toata viata odata ce o afectiune se instaleaza. Mai mult, fiind afectiuni degenerative, pe masura trecerii timpului simptomele pot deveni tot mai intense si pot afecta serios viata pacientilor. Din aceste motive este foarte important sa apelam la un centru medical specializat in neurologie Bucuresti la primele simptome.

Afectiunile neurologice si impactul asupra vietii pacientului

Sistemul nervos are in alcatuire sistemul nervos central si sistemul nervos periferic. Intreg sistemul nervos este constituit sub forma unui ansamblu complex format din maduva spinarii si creier. Afectiunile neurologice implica tulburari sau leziuni la nivelul sistemului nervos, ceea ce conduce la functionarea deficitara a acestuia.

In multe cazuri simptomele sau manifestarile neurologice sunt asociate altor probleme medicale sau oboselii. Tocmai din acest motiv, de multe ori persoanele ajung la medicul neurolog doar atunci cand boala a avansat foarte mult si deja simptomele sunt evidente ca au legatura cu sistemul nervos. Consultatia de specialitate este singura care poate pune un diagnostic precis si poate stabili un tratament adecvat.

Tratamentul nu inseamna vindecarea afectiunilor neurologice si vizeaza doar mentinerea sub control a anumitor simptome pentru ca pacientul sa nu se confrunte cu dificultati majore in viata de zi cu zi. Pentru stabilirea unui tratament adecvat, se efectueaza o consultatie neurologica intr-un centru medical specializat. Consultatia neurologica implica mai multe etape.

Prima etapa este discutia medic-pacient si medic-apartinatori pentru a afla care sunt simptomele cu care pacientul se confrunta. Etapa urmatoare in consultatia neurologica inseamna evaluarea starii neurologice prin examinarea reactiei pacientului la anumiti stimuli externi. In cele din urma, poate exista si etapa a treia in cadrul consultatiei de neurologie Bucuresti. Aceasta implica investigatii suplimentare complexe precum electroencefalograma sau rezonanta magnetica.

Importanta diagnosticului precoce in afectiunile neurologice

Consultatia neurologica trebuie avuta in vedere inca de la primele semne care pot sa fie asociate cu tulburari neurodegenerative. Acest lucru este de o importanta majora datorita faptului ca tratamentele in neurologie nu inseamna vindecare, ci doar limitarea manifestarilor resimtite de catre pacient odata ce sistemul nervos se confrunta cu leziuni sau tulburari.

Consultatia in stadiu incipient a afectiunilor neurologice este importanta pentru ca medicul neurolog sa poata recomanda tratamente medicamentoase si schimbarea stilului de viata astfel incat pacientul sa nu fie foarte afectat de manifestarile neurologice. In multe cazuri identificarea in stadiu incipient inseamna pentru pacient un stil de viata unde manifestarile neurodegenerative nu au un impact asupra activitatii profesionale sau asupra vietii personale.

Mai mult decat atat, atunci cand pacientii apeleaza la un centru medical de neurologie Bucuresti in stadiu incpient, afectiunile neurologice nu avanseaza la fel de rapid.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *