De ce nu ar trebui spalate hainele la temperaturi scazute?

Igiena corporala ocupa un loc desoebit de important de aceea ar trebui sa stiti de ce nu ar trebui spalate hainele la temperature scazute. Daca nu sunt respectam anumite reguli riscam sa ne imbolnavim, chiar din vina noastra, de aceea trebuie sa acordati atentia binemeritata acestor aspecte.

Studiile efectuate in acest sens au dovedit faptul ca spalarea hainelor la temperaturi mici nu elimina germenii. Astfel, daca spalati hainele la 40 de grade Celsius sau chiar mai putin nu le puteti dezinfecta cu adevarat. Ganditi-va ca hainele care incap intr-o masina de spalat pot contine milioane de bacterii. De asemenea, hainele pot fi contaminate cu bacterii inofensive, dar si cu unele extrem de daunatoare organismului uman.

Cu atat mai rau este ca riscam sa ne imbolnavim din cauza unor lucruri care la prima vedere par a fi inofensive.Iata cateva exemple clare de ce nu ar trebui spalate hainele la temperature scazute:

-Va puteti imbolnavi de Stafilococul auriu, care provoaca infectii ale tractului urinar si pneumonie, pentru ca acesta traieste la 40 de grade fara probleme.

-Va puteti infesta cu bacterii E coli daca amestecati la spalat hainele cu lenjeria intima.

-Dat fiind faptul ca in sezonul rece se inmultesc virusurile ce provoaca raceli microbii raman pe haine masina de spalat si pot aparea diferite alergii. La temperaturi scazute enu dispar praful sau impuritatile, de pe haine, in totalitate.

-Distrugeti doar 6% din bacterii, fata de 100%, cum este daca ati spala hainele la 60 de grade Celsius. Insa verificati eticheta hainelor inainte pentru a va asigura ca acestea se pot spala la temperaturi mai mari de 40 de grade Celsius.

Daca anumite haine nu pot fi spalate la temperature mari atunci este important sa alegeti cu atentie detergentul care se bazeaza pe enzime ce poate elimina particulele de mizerie chiar si la 40 de grade. Acesta mareste gradul de eficienta si la temperaturi scazute si protejeaza materialele textile. Este indicat sa folosesiti si dezinfectanti, in special cand spalati hainele copiilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *