De ce sa alegi tapetul pentru peretii casei tale?

Una dintre cele mai simple modalitati prin care iti poti decora casa este cu ajutorul tapetului. Acesta este prezent in decoratiunile interioare inca din cele mai vechi timpuri si ofera o multime de avantaje:

  • Poate fi aplicat oriunde. Poti aplica tapetul pe orice tip de perete, indiferent ca este din chirpici, beton sau caramida. Practic, indiferent de tipul de casa pe care il ai, te poti bucura de pereti care arata incredibil, fara a cheltui sume mari de bani;
  • Are un impact vizual foarte puternic. Prin tapet poate sa fie corectata orice incapere din punct de vedere optic. Daca ai pereti strambi, patati sau cu alte probleme, tapetarea lor este cea mai simpla varianta prin care poti rezolva problemele;
  • Este simplu de intretinut. Depinde foarte mult de tipul de tapet, insa in general acesta este simplu de intretinut. Daca ai tapet de hartie poti sa il stergi cu o carpa moale ( care nu este umeda) iar daca ai tapet semilavabil, poti folosi o carpa umeda. Hartia pare, intr-adevar, foarte fragila, insa partea buna este ca in momentul in care se intampla ceva cu ea poate sa fie inlocuita cu usurinta;
  • Poate sa reziste foarte mult timp. Te-ai putea gandi ca tapetul nu este un material tocmai rezistent, insa daca il ingrijesti corect, acesta poate sa reziste chiar si 20 de ani.
  • Poate fi achizitionat la preturi foarte mici. Un alt mare avantaj al tapetului este pretul. Este adevarat ca pot fi gasite si variante de tapet mai costisitoare, insa majoritatea sunt mai mult decat acceptabile din punct de vedere al costului.

Faptul ca este o solutie ieftina, face din tapet sa fie usor de indepartat si inlocuit. Astfel, in momentul in care apare o problema sau pur si simplu se doreste un alt aspect in incapere, acest lucru se face foarte rapid.

Este adevarat ca exista si dezavantaje, cum ar fi sensibilitatea tapetulu ide hartie la umiditate sau faptul ca se poate rupe destul de repede.  De asemenea, o alta problema este lipsa de aerisire a peretilor, ceea ce duce la formarea de ciuperci. Totusi, folosirea tapetului are mai multe avantaje decat dezavantaje iar ingrijirea corecta duce la o exploatare foarte ieftina a acestui mod de acoperire a peretilor.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *