De ce sa cultivi rosii roz

Rosia roz sau „rosia de munte” este un fruct mare,cu o pielita delicata si o aroma rafinata, care confera o nota speciala preparatelor noastre.In plus, are multe beneficii pentru sanatate.Din acest motiv, iti recomandam sa cumperi seminte profesionale de rosii roz, sa faci rasad si sa cultivi acest soi la tine in gradina.Cea mai cunoscuta caracteristica este dimensiunea sa. Fiecare rosie cantareste, in medie, 400 de grame.

O alta caracteristica este culoarea sa, rosu deschis spre roz.Este o culoare mult mai deshisa decat in cazul altor sosiuri de rosii.In plus, are o forma neregulata, iar pielita este foarte fina. Adesea, fructele prezinta cicatrici la suprafata din cauza pielitei fine.

De ce rosia roz este atat de speciala in gastronomie?

Rosiile sunt compacte, carnoase, netede, cu duritate medie, nu crapa. Si au o aroma extraordinara. O felie de rosie roz va iesi mereu in evidenta in orice farfurie. Marginile sale rotunjite, culoarea si dispunerea semintelor nu vor lasa pe nimeni indiferent.

Valoarea rosiei roz sta in textura si aroma sa.Adica in calitatile sale organoleptice. Se taie usor, este moale in interior.Este putin acida.Are un gust intens si o aroma invaluitoare care apare imediat ce este taiata.

Pe de alta parte, rosia este un fruct care ne ajuta sa ne hidratam vara (aproape 94% din greutatea sa este apa). Si contine mult beta-caroten, un precursor al vitaminei A. Aceasta componenta, numita si retinol sau licopen, este foarte importanta pentru ingrijirea pielii. In plus, rosiile au si alte proprietati nutritionale benefice pentru sanatate. Dintre ele merita amintite:

potasiul (aproape 70% din ce ofera o banana).
vitamina C (o treime din ce contine o portocala).
Continutul scazut in carbohidrati si calorii. O rosie roz medie, de 400 g, are doar 76 kcal.
Nu contine grasimi (dar se combina perfect cu grasimi sanatoase, cum ar fi uleiul de masline virgin sau de avocado, de exemplu).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *