Diabetul poate fi prevenit!

Ca asociatii care reprezinta persoanele cu diabet, stim ce inseamna sa traiesti zi de zi cu o afectiune severa care iti influenteaza fiecare aspect al vietii. Din acest motiv, consideram ca suntem datori sa-i ajutam pe cei care, prin decizii luate la timp, pot sa nu ajunga in aceeasi situatie. Majoritatea cazurilor de diabet zaharat tip 2, pana la 80%, conform unor studii, pot fi prevenite prin alimentatie sanatoasa si activitate fizica regulata.

Prin masuri de preventie putem sprijini populatia pentru a adopta acele schimbari necesare privind ingrijirirea starii de sanatate.Pe aceasta cale, dorim sa salutam adoptarea legii privind preventia si diagosticarea precoce a diabetului, in numele celor aproape 900.000 de romani care sunt diagnosticati cu diabet si in numele celor pe care poate vom reusi in viitor sa-i ajutam sa nu ajunga la acest diagnostic.

Acest an, pentru noi, persoanele cu diabet, a devenit o lupta constanta. Suntem ingrijorati.Peste 30% din cei care au pierdut lupta cu virusul SARS-COV-2 aveau diabet zaharat. 10% dintre pacientii cu diabet zaharat si Covid-19 decedeaza intr-o saptamana de la internarea in spital.
Diabetul zaharat este una dintre cele mai raspandite afectiuni cu care se confrunta Romania. Insa, diabetul poate fi prevenit! Acesta este mesajul nostru.

Va multumim!
Federatia Asociatiilor Diabeticilor din Romania
Asociatia Copiilor si Tinerilor Diabetici-Mures
Asociatia copiilor si tinerilor cu diabet din judetul Constanta “Sweet Land”
Asociatia Sports&Diabetes
Asociatia Da, si eu pot!
Asociatia Pacientul 2.0.
Type 1 Dreamers
Asociatia Sprijin pentru Diabet

Pentru informatii suplimentare:
alina.ghita@pointpa.ro; 0720 038 195

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *