Firma OVB Romania si educatia pentru prudenta

Ma numar printre persoanele norocoase fiindca am cei mai buni prieteni din lume: oameni de incredere, buni la suflet, empatici si calculati. Prima prietena de la serviciu, dupa criteriul vechimii, ma privea adanc in ochii si imi spunea:

-Sa ai mereu un ban pus bine, ca nu stii ce se intampla! Ai vazut cat de greu a fost cand am stat 2 luni in greva si nu se stia daca ne achita sindicatul salariile!Treceam printr-o perioada foarte grea cu rate la CAR, cu salariu mic, transportul nu se deconta. Imi venea sa ii spun de unde sa pun un ban bine, cand nu ma ajung de la un salariu la altul!A doua prietena a reusit sa isi ridice o casa cu etaj dupa ce a vandut un apartament si sa isi cumpere o masina noua cu banii jos, datorita spiritului de economie.

-Stii ca eu virez lunar o suma pentru pensia facultativa?Am si asigurare de sanatate si de locuinta si toate sunt mediate de firma OVB Romania.Statea atat de bine din punct de vedere financiar si cu toate acestea simtea nevoia sa fie sigura ca totul va fi bine.

-Eu nu vreau sa ajung niciodata ca parintii mei, adica sa depind numai de pensia de la stat, mi-a spus, cand i-am atras atentia ca noi nu eram obligate sa depunem bani pentru pensie facultativa.
Drept este ca de cateva ori, cand tara a trecut prin experiente nefaste, m-am gandit ca este posibil sa se amane plata pensiilor.Asigurarile sunt la fel ca portofelele sau cardurile de rezerva. Pierzi sau golesti unul, ramai cu celalalt si ai din ce trai.

Care sunt argumentele pentru care prietena mea alesese aceasta firma?

1. I-a placut enorm felul in care expertul care s-a ocupat de ea a consiliat-o. A ascultat-o cu atentie, a intrebat-o despre planuri si dorinte si dupa aceea i-a prezentat produsele.
-Nu m-a agresat sub nicio forma verbal, mi-a spus simplu. Detest vanzatorii si furnizorii de servicii care „te ametesc cu vorbe!”

Avea dreptate. Nici mie nu imi plac functionarii insistenti, care nu te lasa sa pleci cu mana goala din magazinul lor sau din firma lor, cu toate ca nu esti convins de calitatea produselor sau a serviciilor.
Imi plac oamenii care iti respecta punctul de vedere si pretuiesc vanzatorii care iti spun deschis:„Nu va recomand aceasta prajitura! Este veche.”, „Nu cumparati aceasta rochie! Materialul nu este bun.”Mi s-a intamplat sa intalnesc vanzatori onesti care sa imi spuna cu sinceritate sa nu cumpar un produs de calitate indoielnica, fiindca s-ar putea sa imi fac arau.

2. Informatiile de pe internet si din presa tiparita despre firma OVB Romania. Prietena mea mi-a relatat cu lux de amanunte ca firma pe care a ales-o sa ii medieze toate asigurarile isi desfasoara activitatea de 50 de ani in marile tari ale Europei si milioane de clienti sunt satisfacuti pe deplin de modul in care au fost administrati banii lor. In tara noastra, OVb ofera de 15 ani asigurari eficiente, dar asigurarea de sanatate conduce deja in topul celor mai bune din tara.

Cum sa nu conduca, din moment ce in schimbul unei sume modice, asiguratul primeste:
• Accesul in cele mai bune clinici particulare din tara pentru testari, ingrijire sau interventii chirurgicale, in cazul imbolnavirii.
• O suma lunara pe intreaga perioada in care asiguratul nu poate lucra, fiindca si-a pierdut capacitatea de a desfasura activitati.
Aceasta asigurare trateaza bolnavul ca fiind un om cu multe drepturi si nu o povara pe capul familiei.
3. Informatiile pe care le primeste periodic din partea asiguratorilor cu privire la sumele care s-au strans si provenineta lor. Asa a inteles ca la sfarsitul perioadei, banii pe care i-a virat luna de luna vor creste considerabil, fiindca li se adauga dobanzile si beneficiile.

Prima amica este profesoara de matematica, are un spirit practic, care ii permite sa se descurce in orice situatie.Este energica, hotarata, onesta si niciodata nu se complace in situatia de a astepta un salariu si a-si pune toata nadejdea in el. Am invatat multe de la ea, mai ales ca eu sunt profesoara de limba si literatura romana, cu capul in nori, ghidata de principiul: „Traieste clipa!”

Daca doresti sa stai fara grija, gandeste mai departe de clipa pe care o traiesti! A doua prietena este profesoara de fizica si are in linii mari aceleasi calitati. Ii place sa aiba mereu un desert de care sa se bucure in casa, adesea il cumpara, dar este atat de practica, incat prefera un cheg de casa in locul tortului facut in laboratorul unei cofetarii.

Ea este genul de persoana care compara preturi, fiindca stie cat de mult munceste pentru banii ei.
Pensia facultativa a facut-o cand si-a dat seama cat de greu ii este mamei sale, care are o pensie mica, din care trebuie sa isi cumpere si medicamentele pentru inima.

Avem probleme in familie, suntem predispusi la boli, casa noastra nu este asemenea unui buncar care sa reziste si la explozii. Imbatranim, organismul ni se uzeaza si un ban pus bine reprezinta sansa unei vieti fara dureri si batai de cap la varsta la care puterile scad enorm.

In timp ce la tinerete putem duce doua galeti pline de apa in cele doua maini, la batranete suntem norocosi, daca vom putea duce una singura pe care o vom trece des dintr-o mana in alta.
Sa parcurgem frumos toate aceste etape ale vietii si mai ales sa fim precauti! Dupa cum ne asiguram ca iernile geroase sa ne prinda cu tot ce avem nevoie pentru a trece prin ele in confort, sa pregatim din timp si iarna vietii!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *