Idei si sfaturi pentru a amenaja o locuinta de mici dimensiuni!

Atunci cand vine vorba de amenajarea interioara a unei case de mici dimensiuni, provocarea este de doua ori mai mare.Locuintele mici au nevoie de design creativ si functional, astfel incat fiecare spatiu sa fie exploatat la maximum.

Chiar daca nu dispui de foarte mult spatiu, exista multiple variante,idei si sfaturi cu ajutorul carora poti amenaja o locuinta de mici dimensiuni astfel incat sa lasi senzatia de spatiu, dar sa ai parte de toate lucrurile absolut necesare intr-o casa.

Liniile, formele, lumina sau culorile pot fi elemente esentiale

Liniile, formele, lumina sau culorile pot fi elemente esentiale in amenajarea unei locuinte de mici dimensiuni, insa la fel de important este ca spatiul sa fie compact, util si eficient. Foarte important este sa eviti supraaglomerarea camerelor, dar sa alegi un decor aparte, plin de personalitate si care sa fie aerisit si curat.

Sa creezi iluzia de spatiu intr-o locuinta de mici dimensiuni nu este un lucru extrem de complicat. Poti obtine spatii frumoase si functionale indiferent de marimea camerei pe care vreo sa o amenajezi, iar aceste mici trucuri iti pot transforma casa intr-un loc de vis, chiar daca spatiul de care dispui nu este unul extrem de generos.

Idei si sfaturi pe care sa le iei in calcul

Care sunt cele mai importante idei si sfaturi pe care sa le iei in calcul atunci cand amenajezi o locuinta de mici dimensiuni? Iata care sunt lucrurile de care trebuie sa tii cont!

Piesele de mobilier – opteaza pentru mobilier minimalist, simplu, care nu incarca suplimentar peretii si spatiul din camere. Mobilierul suspendat ar putea fi o alegere potrivita, intrucat eliberarea podelei creeaza ideea de spatiu.Alege doar piesele de mobilier importante si improvizeaza cat mai multe spatii de depozitare ascunse.De exemplu, alege un pat cu sertare pentru dormitor, fiind un spatiu generos in care poti depozita lucrurile mai voluminoase.

Lumina –lumina naturala este principalul aliat al „senzatiei de spatiu”.Chiar daca ferestrele tale nu sunt foarte mari, alege perdele simple, albe, din voal, care permit patrunderea luminii naturale, pentru maximizarea senzatiei de spatiu intr-o locuinta de mici dimensiuni. Elibereaza zona ferestrelor de obiecte de mobilier sau decor masive. De asemenea, tot pentru amplificarea impresiei de spatiu, monteaza parchetul urmand directia principalei surse de lumina.

Culorile – opteaza pentru culori deschise, pastelate, incepand cu nuanta peretilor, a parchetului si a mobilei pe care o alegi.Daca alegi sa vopsesti toti peretii unei camere in aceeasi culoare sau daca tavanul ii podeaua sunt de aceeasi culoare, creezi impresia unui spatiu mult mai mare decat este in realitate. Culorile deschise si nuantele calde dau impresia de un spatiu mai generos si armonizeaza intregul aspect al unei case.

Design –alege sa scoti in evidenta o singura piesa de mobilier sau o decoratiune, o pata de culoare ofera un plus de dinamism spatiului.Poti opta pentru un tablou foarte colorat, un fotoliu intr-o culoare neon sau cu imprimeuri, un taburet statement, un covor neobisnuit.

In rest, alege obiecte decorative in culori cat mai deschise, simple, vintage si moderne, combina, pune-ti amprenta si da personalitate locuintei tale de mici dimensiuni.Monteaza oglinzi inalte sau opteaza pentru usi de dulap cu oglinzi intrucat reflecta lumina si creeaza iluzia unui spatiu mai mare.Pentru living,o idee ar fi sa alegi un tapet decorativ cu dungi verticale pentru unul dintre pereti, pentru iluzia optica de marire a spatiului.

Exploateaza la maximum fiecare spatiu disponibil, pentru a crea efectul unei case mai spatioase si da-i viata si personalitate prin elemente de decor unice, plante si alte lucruri care te inspira si te fac sa te simti acasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *