Investitii in imobiliare-sfaturi care te vor ajuta să iei decizia corecta

Domeniul imobiliar a fost si ramane zona de interes cu cea mai mare profitabilitate, daca etapele pe care le parcurgi sunt foarte bine puse la punct.Daca vrei sa investesti in imobiliare sau doar iti doresti sa cunosti mai bine acest domeniu, iti spunem cateva recomandari care te vor ajuta.

Sfaturi pentru investitii in imobiliare

In ultimii ani, constructia ansamblurilor rezidentiale este tot mai mare in orasele importante ale tarii. Vedem un numar mare de anunturi gratuite pentru imobiliare, extrem de bine gandite pentru persoanele care isi doresc sa vanda ori sa cumpere o locuinta. Pentru ca tot mai multe persoane se gandesc sa investeasca intr-o locuinta pentru a se stabili intr-o zona linistita a orasului, venim cu cateva sfaturi utile.

  • Verifica cu atentie ofertele din anunturile online

Imediat cum ai gasit oferta care crezi ca te avantajeaza, in ceea ce priveste costurile, verifica foarte bine detaliile anuntului inainte de prima intalnire cu proprietarul ori dezvoltatorul. Vezi care sunt facilitatile pe care ti le pune la dispozitie zona, cat de aproape esti de lucrurile de care ai nevoie din oras si, pe termen lung, cum se va dezvolta zona si care sunt eventualele riscuri ce pot aparea.

  • Ia in calcul posibilitatea de apreciere ori depreciere a pretului

Fa-ti un calcul si afla daca zona sau tipul de proprietate se va aprecia ori nu in timp. Verifica ce potential are piata, care au fost costurile ultimilor ani aici, dar si ce diferente pot aparea, cu aproximatie. Este un subiect de interes mai ales daca nu vrei sa locuiesti in zona si doar vrei sa oferi imobilul spre inchiriere. In felul acesta vei stii daca exista posibilitatea sa stai cu locuinta neocupata sau cererea va fi intr-o continua crestere.

  • Ai in vedere ce inseamna costurile operationale

O investitie in imobiliare nu inseamna decat pretul de achizitie. Intretinerea imobilului inseamna si alte cheltuieli aferente achizitiei precum, agent imobiliar, notar, mobila, inchiriere si alte costuri neprevazute.

  • Cat de usor poti sa vinzi proprietatea

In cazul in care vrei sa parasesti tara si locuinta vrei sa o vinzi, care este sansa sa fie vanduta repede proprietatea, inclusiv bunurile? Este o zona care iti va permite sa faci aceasta tranzactie usor?

Asadar, acestea sunt cateva dintre criteriile importante de care trebuie sa tii cont atunci cand te hotarasti sa investesti in imobiliare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *