Iti renovezi baia? Afla cum sa reduci costurile de renovare prin pregatirea spatiului!

Transformarea baii este o modalitate buna de a-ti improspata casa, dar inainte de a incepe sa iei masuratori, ar trebui sa incepi cu o planificare, astfel incat sa stii exact de ce ai nevoie.Fie ca alegi sa lucrezi cu o echipa profesionista sau vrei sa iti renovezi singur baia, exista cateva lucruri pe care le poti face pentru a pregati spatiul inainte.

Iata cum sa pregatesti spatiul pentru a reduce costurile proiectului:

Inainte da a te apuca sa demolezi sau sa scoti efectiv gresia, stabileste un design. Iata cateva elemente de design pe care trebuie neaparat sa le bifezi inainte de a incepe renovarea baii:

  • Schema de culori – esti un fan al nuantelor de albastru? Sau poate te gandesti la o schema de culori analoage? Decide din timp, pentru a te asigura ca noile placi de gresie nu intra in conflict cu vopseaua pe care o alegi;
  • Obiectele sanitare – iti vei inlocui sau redecora dusul/cada? Instalezi o chiuveta noua? Inlocuirea unuia sau a ambelor va adauga la timpul si bugetul proiectului;
  • Spatiile de depozitare – unde iti vei pastra prosoapele si articolele de toaleta dupa revonare? Daca scoti un dulap pentru a extinde camera, asigura-te ca ai rafturi sau dulapuri pentru a compensa spatiul de depozitare pierdut din baie;
  • Amplasarea utilitatilor – stii unde se afla cablurile electrice si conductele de instalatii sanitare? Asigura-te ca ai masuratori exacte pentru fiecare dintre acestea, astfel incat sa nu ajungi sa ai nevoie de reparatii costisitoare.

Urmatorul pas este sa scoti sau sa demontezi corpurile de mobilier din baie. Incepe prin scurgerea toaletei, pentru a evita orice deversare neplacuta.De asemenea, o masca de protectie, manusile si ochelarii de protectie sunt o necesitate!

Scoate dulapurile, chiuveta, oglinda si orice alte piese de mobilier care sunt ancorate pe perete. Presupunand ca iti renovezi partial sau total baia, acum vei incepe sa indepartezi gresia sau gips-cartonul si orice corpuri de iluminat pe care le inlocuiesti. Incepe prin a da jos faianta pana la stifturi. Apoi, poti lucra cu pardoseala sau cu gresia, pentru ca tot ce pica de pe pereti poate fi curatat, inainte de aceasta etapa!

In situatia in care vrei sa scoti cada, lasa tevile pe pozitie. Acest lucru este necesar pentru a reface instalatiile sanitare, pentru a se potrivi cu noul tau design de dus sau de cada. In cele din urma, indeparteaza izolatia de pe pereti, acolo unde este necesar. Acum totul este pregatit pentru renovare.

De asemenea, daca nu vrei sa angajezi o echipa pentru a-ti renova baia, atunci ordinea de mai sus se va respecta in mod invers. Asta inseamna ca incepi prin a monta gresia, apoi faianta pentru a masura cum sa potriveste cu cada sau dusul. Bineinteles, urmeaza chiuveta si bateriile de baie, dulapurile si toate accesoriile pe care le-ai planificat. Poti gasi tot ce ai nevoie pe Ideall.ro, rapid si simplu, doar la un click distanta!

In concluzie, renovarea unei bai presupunere sa parcurgi cativa pasi simpli, pentru a evita orice greseala costisitoare in timpul fazei de demolare. Totul va fi exact asa cum iti doresti!

Sursa Foto: Shutterstock.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *