La esenzi.ro, agricultorii pot cumpara seminte de fasole verde Tonivert

Pe site-ul esenzi.ro agricultorii romani pot achizitiona cele mai bune soiuri de seminte pentru legume, precum fasole verde, fasole uscata, castraveti sau tomate.Fasolea este disponibila in multe soiuri, dar unele dintre cele mai gustoase sunt fasolea stalp, cultivata de obicei pe spaliere sau pe alte suporturi verticale.

Acestea care au pastai lungi, rotunjite, identice cu cele de la fasolea de tufis cu crestere joasa, precum si fasolea, care sunt identificate prin pastaile lor aplatizate. Exista specii de fasole ce sunt originare din Mexic, America Centrala si America de Sud, desi au fost cultivate atat de mult incat diferitele soiuri sunt acum strans asociate cu regiunile in care au fost dezvoltate.

Exista, de asemenea, specii complet diferite de fasole cataratoare din Asia, care sunt din ce in ce mai populare in gradinile caselor noastre. Acestea au adesea un aspect unic, dar se stie ca fasolea este extrem de hranitoare si de aceea fasolea este usor acceptata.

Majoritatea boabelor de fasole au nevoie de 65-75 de zile pentru a se maturiza si nu cresc bine in aer liber pana cand solul nu s-a incalzit la cel putin 15 grade sau, de preferinta, 21 de grade. Daca nu aveti un sezon de crestere prelungit in regiunea voastra sau daca preferati sa va recoltati fasolea mai devreme, puteti incepe sa plantati semintele in interior cu cateva saptamani inainte de ultimul inghet de la sfarsitul iernii sau de primavara.

Daca alegeti sa plantati semintele direct in gradina in aer liber, asteptati pana cand temperatura solului a atins cel putin 10 grade, apoi plantati semintele la 2 cm adancime si la 4 cm una dintre ele. Rariti-le astfel incat sa stea la 5 cm una de alta pe masura ce cresc.

Fasolea iubeste un sol destul de decent, asa ca ofera un mic impuls nutritional adaugand mult compost. Udati usor fasolea pana cand apar rasaduri mici. Apoi, pastrati solul umed, dar nu saturat pana cand plantele incep sa infloreasca, moment in care ar trebui sa udati mai bine si sa continuati sa faceti acest lucru pana cand toata fasolea a fost recoltata pentru sezon.

Cele mai multe dintre boabele descrise aici sunt fasole traditionala, dar pentru buna masura au fost incluse o fasole si cateva soiuri de fasole asiatica, mai exotice. Multe dintre aceste soiuri pot fi lasate sa se maturizeze la fel ca vita de vie pentru recoltare sub forma de fasole uscata. Semintele de fasole verde tonivert reprezinta unul din cele mai bune soiuri care cresc rapid si ofera plante sanatoase de fiecare data!

De ce cresterea plantelor de fasole verde si consumarea acestora este benefica?

Fasolea verde contine o cantitate mare de clorofila. Acest lucru poate bloca efectele cancerigene ale aminelor heterociclice care sunt generate la gratarul carnii la temperatura ridicata. Persoanele care prefera alimentele la gratar ar trebui sa le asocieze cu legume verzi pentru a reduce riscul unor afectiuni.

Pentru femeile aflate la varsta fertila, a consuma mai mult de fier din surse vegetale, cum ar fi spanacul, fasolea, dovleacul si fasolea verde pare sa promoveze fertilitatea, acesta fiind un lucru benefic. Alte studii au aratat o corelatie intre nivelul de fertilitate al unei femei si nivelul de fier pe care il consuma.

Asocierea alimentelor bogate in fier cu alimente bogate in vitamina C, cum ar fi rosiile, ardeiul gras sau fructele de padure, poate imbunatati absorbtia fierului. Un aport adecvat de acid folic este necesar si in timpul sarcinii, pentru a proteja fatul impotriva defectelor tubului neural. O cana de fasole verde asigura aproximativ 10% din necesarul zilnic de acid folic si 6% din fier.

Un aport scazut de vitamina K este asociat cu un risc mai mare de fractura osoasa. Consumul adecvat de vitamina K imbunatateste sanatatea oaselor prin modificarea proteinelor matricei osoase, imbunatatirea absorbtiei calciului si reducerea excretiei urinare de calciu. O cana de fasole verde furnizeaza 14,4 micrograme de vitamina K, sau aproape 20% din necesarul zilnic, 4% din necesarul zilnic de calciu al unei persoane.

Este important sa ne amintim ca nu numai vitaminele, mineralele sau antioxidantii individuali fac din legumele precum fasolea verde o parte atat de importanta a dietei noastre. S-a dovedit ca izolarea acestor nutrienti sanatosi sub forma de suplimente nu va oferi aceleasi rezultate. Cel mai bine este sa le consumati ca parte a unei diete sanatoase si variate.

Chiar daca fasolea verde este, ei bine, verde, ea contine pigmenti pe care ii veti gasi in multe alte legume colorate, cum ar fi ardeii si rosiile, numiti carotenoide. Acestia sunt trei mai exact: beta-caroten, luteina si zeaxantina. Pe langa faptul ca sunt antioxidanti, sunt si o sursa de vitamina A, care ajuta la imbunatatirea vederii pe timp de noapte si ajuta la prevenirea ca lumina albastra emisa de lumina de mare intensitate sa va dauneze ochilor.

Fasolea verde contine un nivel ridicat de flavonoide, un alt tip de antioxidant care se gaseste frecvent in fructe si legume. Flavonoidele sunt cunoscute pentru proprietatile lor antiinflamatorii, iar testele controlate au constatat ca subiectii cu niveluri ridicate ale acestora au experimentat rezultate anti-trombotice, reducand sansele aparitiei cheagurilor de sange in vene si artere.

Cu alte cuvinte, mentinerea unei diete cu o multime de fasole verde ar putea reduce riscul de atacuri de cord, boli cardiovasculare si accident vascular cerebral.Alegand semintele de fasole verde tonivert agricultorii fac o alegere buna pentru recolte constante si bogate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *