Mocheta – culori deschise sau culori inchise?

Nu este nimic mai reconfortant decat sa te ridici din pat si sa iti asezi picioarele pe un covor moale si pufos. Poti spune ca iti incepi ziua „cu dreptul”.Cand decizi sa cumperi un covor, gama de optiuni te poate coplesi. De cele mai multe ori ai dimensiunea exacta, dar nu si culoarea, materialul sau designul.Cu toate acestea, sunt factori foarte importanti in ceea ce priveste aspectul pe care doresti sa il aiba casa ta.

Si nu numai ca influenteaza designul interior, dar confortul termic si perceptia spatiului se pot schimba cu un covor sau o mocheta.Prin urmare, trebuie acordata mare atentie alegerii culorii. Alegi o culoare inchisa sau o culoarea deschisa? Depinde.In primul rand se pune intrebarea:Care este scopul covorului sau al mochetei?

Unul dintre aspectele cheie atunci cand cumperi un covor este sa stii care este scopul achizitiei. Pentru a obtine mai multa caldura? Sa le oferi celor mici un loc confortabil pentru joaca? Pentru a decora podeaua?Ti-a placut mocheta vecinului si iti doresti si tu una la fel? In functie de obiectivul tau, poti alege o nuanta sau alta.

Mochetele in nuante deschise au mai multe proprietati de luat in considerare: ofera lumina, spatiu si puritate, dar si usoara senzatie de rece.In plus, trebuie sa ai in vedere ca o mocheta deschisa la culoare rezista mai putin murdariei.Pe de alta parte, covoarele in nuante deschise aduc lumina. Cand lumina intalneste un covor deschis la culoare, camera se lumineaza.

De exemplu, intr-o casa cu putina lumina naturala (cum ar fi un demisol) e nevoie de un covor sau de o mocheta deschise la culoare, care sa redirectioneze lumina catre tavan. O culoarea deschisa da senzatia de spatiu. Motiv pentru care sunt folosite foarte mult in camere mici sau coridoare inguste. Sunt recomandate tavanele si peretii in culori la fel de deschise, precum si o oglinda care ajuta lumina sa curga prin casa. In general, se face aceasta alegere in casele in care punctele de lumina nu pot fi extinse.

In schimb, covoarele sau mochetele in nuante inchise au tendinta de a da proprietati opuse celor deschise la culoare: sunt mult mai calde, iau o parte din lumina camerei si dau senzatia de etanseitate. In plus, nu sunt la fel de pretentioase cand vine vorba de pete.

Alegerea unui covor sau a unei mochete poate fi o alegere dificila. Dar daca stii exact care este scopul pentru care faci achizitia si ai in vedere particularitatile casei tale, vei lua cu siguranta decizia potrivita.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *