Muzeul Luvru majoreaza preturile biletelor inaintea Jocurilor Olimpice de la Paris

Muzeul Luvru, una dintre cele mai emblematice atractii culturale ale Parisului si cel mai vizitat muzeu din lume, a anuntat o majorare semnificativa a preturilor biletelor de intrare, cu sase luni inainte de Jocurile Olimpice de la Paris din 2024.

Cresterea preturilor reflecta inflatia

Incepand din 15 ianuarie 2024, pretul unui bilet de intrare la Luvru va fi de 22 de euro, marcand o crestere de 29% fata de pretul anterior de 17 euro, stabilit din 2017. Aceasta majorare reflecta o inflatie medie de 30% inregistrata in aceeasi perioada, conform indicelui preturilor de consum din Franta.

Luvru: O sursa majora de venituri si cheltuieli

Vanzarile de bilete au adus muzeului 76,5 milioane de euro in 2022, dar aceasta suma acopera doar un sfert din cheltuielile sale de functionare. Restul bugetului este finantat din credite de la Ministerul Culturii si din alte surse, inclusiv sponsorizari.

Luvru: Un centru al artei si istoriei

Inaugurat in 1793 intr-un fost palat regal, muzeul gazduieste colectii bogate, de la obiecte ale civilizatiilor mediteraneene si orientale antice pana la creatii artistice din secolul al XIX-lea. Printre capodoperele sale se numara „Gioconda” de Leonardo da Vinci, „Venus din Milo” si antichitati egiptene remarcabil conservate.

Masuri de acces gratuit

Muzeul a subliniat ca „peste un vizitator francez din doi intra gratuit”, beneficiind francezii sub 25 de ani, somerii, beneficiarii de ajutoare sociale, persoanele cu handicap si insotitorii lor, profesorii, profesionistii din sectorul cultural si jurnalistii.

Pregatiri pentru Jocurile Olimpice

Cu Parisul gazduind Jocurile Olimpice in perioada 26 iulie – 11 august 2024, se asteapta un numar si mai mare de turisti. Muzeul Luvru spera sa finanteze un proiect ce include deschiderea unei noi intrari pentru a usura accesul vizitatorilor.

Continuarea achizitiilor de arta

Muzeul continua sa isi imbogateasca colectiile, lansand recent un apel catre public pentru achizitionarea unei naturi moarte de Chardin, „Le Panier de fraises des bois”, evaluata la 24,3 milioane de euro.

Aceasta majorare a preturilor vine intr-un moment in care Parisul se pregateste sa primeasca o avalansa de vizitatori internationali, reflectand nu doar presiunea inflationista, ci si statutul Luvrului ca o destinatie culturala de prim rang la nivel mondial.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *