Porumbelul si simbolurile specifice

Porumbeii sun pasari care aduc puritate si libertate in acelasi timp insa exista si alte lucruri care ii imbraca intr-o aura speciala. Acestia se regasec in multe culturi si au semnificatii diferite. Exista diferite mituri si credinte in functie de zone.

Un lucru este cert, porumbeii sunt pasari absolut uimitoare.Acestia isi pot gasi drumul spre casa cu usurinta chiar si de la mii de kilometri distanta. Nici un alt animal nu are aceasta capacitate iar datorita acestei abilitati porumbeii sunt folositi de secole pentru a transmite mesaje pentru regalitate, lideri militari si alte figuri notabile.

Antrenamentul lor in acest sens dateaza de peste 3000 de ani. Astazi, porumbeii nu mai sunt folositi pentru a transmite mesaje importante. Un alt lucru care ii face cu adevarat speciali, este ca au capacitatea de face cate zece batai de aripi pe secunda, mentinand in acelasi timp un ritm cardiac de 600 de batai pe minut si poate zbura pana la 16 ore fara odihna. Atunci cand „mananca”, ei colecteaza alimentele in esofag si le digera mai tarziu.

Atat masculul, cat si femela din speciile Columbidae pot produce ”lapte„ pentru puii lor, care curge direct ding usa si cu care isi hranesc puii. Este foarte interesant faptul ca, inainte cu cateva zile ca puii sa eclozeze, gusile ambilor parinti porumbei se umple cu acest lichid. Acestia regurgiteaza de fapt aceasta pasta laptoasa direct in gurile puilor. Laptele lor contine mai multe proteine ​​si grasimi decat laptele produs de mamifere.

Porumbeii au un talent excelent pentru a se adapta la aproape orice mediu, cu exceptia locurilor cu conditii extreme, adica in desert sau la polul nord. Simbolistica porumbeilor este diferita.

Un porumbel cu aripi deschise care poarta in cioc o ramura de maslin este un simbol de pace si foarte des folosit in traditiile religioase si contextul istoric. Porumbeii reprezinta speranta, credinta, compasiunea si puritatea. Prezența porumbelului aduce un plus de energie pozitiva restabilind echilibrul interior si emana bucurie si armonie invocand un sentiment intens de bine.

Porumbeii sunt considerati si un simbol al maternitatii dat fiind faptul ca au capacitatea de a-si produce propriul lapte. Acestia se remarca si prin sacrificiul de sine de dragul urmasilor lor, pentru ca inceteaza sa caute mancare chiar inainte de a se naste puiii lor iar tocmai aceasta infometare temporara asigura o formula de lapte mai pura si mai concentrata pentru urmasii lor.

Porumbelul se remarca prin diferite simboluri si din punct de vedere spiritual. Acesta a fost mentionat de-a lungul istoriei in contextul aparitiilor divine si sunt adesea trimisi ca mesageri intre spirit si lumea fizica. Porumbeii reprezintă comunicarea cu propria intuitie si semnifica limbajul emotional in diferite contexte ajutand la restabilirea echilibrului interior, vindeca sufletul si aduce pace si bucurie.

Acestia reprezinta creativitatea, expresia verbala si emotionala precum si  adevarul. Porumbeii sunt un simbol al iubirii divine ce se reflecta in modul exprimi cel mai pur sentiment de sine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *