Principalele beneficii ale kinetoterapiei

Kinetoterapia, denumita si gimnastica medicala, nu este intotdeauna prima alegere a persoanelor care ar putea beneficia de aceasta forma de tratament. Adesea, persoanele care au suferit leziuni si persoanele cu dureri cronice sau cu mobilitate restransa prefera interventia chirurgicala in favoarea kinetoterapiei, crezand ca operatia este un mod mai rapid si mai eficient de a trata problema. Cu toate acestea, majoritatea medicilor trimit pacientii la kinetoterapie Bucuresti ca prim pas in solutionarea cazurilor, deoarece gimnastica medicala este o abordare mai putin invaziva.

Dar asta nu este tot. Kinetoterapia are si alte efecte care se pot dovedi la fel de eficiente ca si alte metode de tratament, sau chiar mai bune.

Iata, in randurile ce urmeaza, cateva astfel de avantaje ale gimnasticii medicale.

Kinetoterapia ajuta la gestionarea durerilor.

Durerea cronica poate fi una dintre cele mai frustrante conditii de experimentat, mai ales daca nu se cunoaste cauza de baza. Cu toate acestea, tehnicile de kinetoterapie si exercitiile terapeutice pot ajuta la mobilizarea articulatiilor si a tesuturilor moi, restabilind functia musculara, reducand durerile sau eliminand complet durerea. Iar cand pacientii continua sa efectueze in mod regulat exercitiile fizice invatate, vor preveni intoarcerea durerilor.

Kinetoterapia poate ajuta la evitarea interventiilor chirurgicale.

In timp ce interventia chirurgicala este inevitabila in unele cazuri, kinetoterapia poate ajuta la evitarea operatiilor in multe situatii. Prin eliminarea durerii, stimularea vindecarii si imbunatatirea conditiei fizice, gimnastica medicala poate ajuta la vindecarea tesutului ranit si la facilitarea mobilitatii pe cont prorpiu, eliminand astfel necesitatea de a ajunge sub cutit. Si, in cazul in care ai fost supus deja unei interventii chirurgicale, gimnastica medicala te poate ajuta sa ajungi intr-o forma buna intr-un timp mai scurt.

Kinetoterapia poate preveni ranirile.

Unul dintre aspectele cheie ale kinetoterapiei implica evaluarea zonelor slabe din corpul pacientului si formularea unui plan de gimnastica medicala care ajuta la intarirea acestor puncte vulnerabile. Recunoscand zonele de slabiciune musculara sau scheletica, kinetoterapeutul poate analiza cat de probabil este ca pacientul sa sufere leziuni si sa ii creeze un regim de exercitii care sa tinteasca si sa intareasca grupele si articulatiile musculare slabe, prevenind astfel leziunile viitoare in aceste zone.

Kinetoterapia imbunatateste mobilitatea si echilibrul.

Adesea, dupa o vatamare grava sau o interventie chirurgicala majora, poate fi greu pentru pacienti sa se reintoarca pe picioare. Mobilitatea poate fi restrictionata, iar activitatile simple precum scrisul, mancatul sau echilibrarea corpului se pot dovedi a fi o adevarata provocare. In asemenea situatii, kinetoterapia poate fi de mare folos. Exercitiile terapeutice pot restabili mobilitatea, pot face ca mersul si deplasarea sa fie mai sigure si pot chiar sa imbunatateasca coordonarea si echilibrul la pacientii cu risc mare de caderi.

Kinetoterapia poate avea beneficii si in tratarea altor probleme de sanatate.

Unul dintre avantajele mai putin evidente ale gimnasticii medicale este ca ajuta la gestionarea si prevenirea multor alte probleme de sanatate legate, in special, de inaintarea in varsta, cum ar fi durerile articulare, artrita si osteoporoza. Kinetoterapia reprezinta o abordare mai sigura si mai conservatoare pentru pacientii varstnici, deoarece le ofera o alternativa mai putin traumatizanta decat interventiile chirurgicale. Efectele kinetoterapiei s-au dovedit a fi eficiente si pentru pacientii care sufera de probleme cardiace, deoarece aceasta forma de tratament imbunatateste functia cardiovasculara.

Kinetoterapia poate grabi recuperarea in urma accidentelor vasculare cerebrale.

De multe ori se intampla ca pacientii care au suferit accidente vasculare cerebrale sa aiba afectata functia motorie partial sau chiar total. Gimnastica medicala poate ajuta la consolidarea acelor parti afectate ale corpului, stimuland, totodata, imbunatatirea posturii si a echilibrului.

Kinetoterapia poate ajuta la gestionarea problemelor legate de varsta.

Multe dintre persoanele varstnice ajung sa dezvolte artrita sau osteoporoza. Kinetoterapia poate ajuta la ameliorarea durerilor provocate de aceste afectiuni, fiind de mare folos si pentru pacientii care au fost supusi operatiilor de inlocuire a genunchiului, soldului sau a articulatiilor.

Kinetoterapia ajuta la evitarea dependentei de medicamente pentru durere.

Adesea, cand cineva trece printr-o interventie chirurgicala, pot exista probleme de durere pe termen lung care trebuie abordate. Pentru a reduce riscul de dependenta de medicatie, gimnastica medicala este adesea o alternativa excelenta pentru a indeparta durerile provocate de operatie. Chiar si medicii recomanda utilizarea kinetoterapiei in locul medicamentelor pentru durere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *