Religia islamica, reguli si interdictii

Femeile trebuie sa respecte religia islamica, reguli si interdictii care releva drepturile dar si restrictiile nenumarate.Musulmanii considera Coranul cartea sfanta iar rugaciunile sunt citite cu strictete. Barbatii pot avea mai multe sotii in islam si totodata acestia au dreptul de a pedepsi femeia.

Problematica drepturilor şi indatoririlor pe care le are femeia musulmana este atent analizata si uneori greu de acceptat pentru cei care considera ca aceasta religie este mult prea stricta si nu acorda suficienta libertate femeilor. Statutul femeilor in islam este un subiect extrem de sensibil, iar abordarea acestuia naste deseori controverse.

Practicantii religiei apara principiile exprimate in invataturile lor sfinte. Unul din versetele Coranului spune ca barbatii au dreptul sa isi aleaga cate sotii le place iar daca vor sa fie drepţi cu ele, sa isi ia doar o singura femeie.

De asemenea, potrivit religiei barbatilor li se cuvine o parte din ceea ce au parintii si rudele lor iar femeilor li se cuvine o parte din ceea ce părinţii si rudele lor decid ca vor sa le lase. Tot in Coran se vorbeste clar de diferenta de tratament intre băieti si fete, considerand ca baiatul merita dublu fata de cat ar primi o fata.

De asemenea, nu se cuvine sa primiti femei ca mostenire, impotriva vointei lor dar nici nu se cuvine ca femeile sa fie obligate sa va inapoieze o parte din ceea ce le-ati dat, ci este menit ca barbatii sa se poarte cuvincios cu femeile.

In conformitate cu religia islamica femeia poate fi pedepsita aspru daca a gresit, prin aplicarea de neumarate lovituri. Se considera ca Dumneazeu a facut barbatul intai tocmai pentru ca el este mai presus decat femeia iar barbatii sunt cei care se chinuie mai mult si cheltuiesc din averi pentru femei.

Femeile cinstite pastreaza in taina spusele Domnului si dau ascultare barbatilor. In caz contrar, acestia au dreptul sa le loveasca, pana ce le da ascultare, pentru ca nu merita sa aiba discutii contradictorii cu ele, ci sa le aplice direct lovitori, pana ce obtin ceea ce vor.

O femeie nu trebuie sa intretina relatii extra-maritale dar nici barbatii insa acestia au dreptul sa se casatoreasca cu mai multe femei.  Este de datoria femeii sa creasca copiii, ea trebuie sa-si ingrijeasca familia si sa se ocupe singura de treburilor casnice.

Totusi, chiar daca femeile au mai multe restrictii decat drepturi acestea se conformeaza de cele mai multe ori cu exigentele religiei iudaice. Femeile musulmane trebuie sa aiba un cerc social restrans, nu le este permis sa intretina prietenii ci este menit sa aiba in apropierea lor  in special rude. De asemenea, nu este bine ca femeile sa stea in preajma altor barbati in afara de rudele ei.

In functie de tara in care traiesc, femeile trebuie sa poarte anumite vesminte, din care nu trebuie sa lipseasca valul, acesta fiind cosiderat un accesoriu obligatoriu. In cele mai multe locuri femeile islamice trebuie sa aiba fata acoperite cu val in spatiile publice. Chiar daca religia islamica, reguli si interdictii este deseori controversata, musulmanii o respecta cu strictete iar de cele mai multe ori, femeile se supun regulilor stricte daca vor sa nu fie tratate cu dispret si batute cu asprime.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *