Rinoplastie – chirurgie plastica a nasului

Termenul de rinoplastie se refera la chirurgia plastica si estetica a nasului. Iata ce trebuie sa stii inainte de a-ti reface nasul.Interventia are ca scop remodelarea nasului pentru a-l face mai frumos. Este vorba de corectarea in mod specific a disgratiilor prezente, fie ca sunt congenitale, in urma unei traume, sau datorate procesului de imbatranire: stergerea unei bubite, rafinarea unui nas prea lat, prea mare sau un varf inestetic.

Scopul este de a obtine un nas cu aspect natural care se armonizeaza in relatia sa cu alte trasaturi faciale, se potriveste psihologiei si personalitatii pacientului si satisface cerintele pacientului.

Avantaje: Iti permite sa obtii un nas care sa semene cu tine.

Rinoplastia: obiective

Interventia isi propune modificarea morfologiei piramidei nazale (fie partial, fie in ansamblu) si, uneori, urmareste si corectarea oricaror probleme ale respiratiei nazale.

O rinoplastie poate fi efectuata izolat sau poate fi asociata, daca este necesar, cu alte gesturi complementare la nivelul fetei, in special cu o genioplastie (modificarea barbiei, uneori efectuata in acelasi timp operational pentru imbunatatirea intregului profil).

Citeste si Rinoplastie la clinica Dr. Panturu.

Scopul este de a obtine un nas cu aspect natural, armonizand in relatia sa cu alte trasaturi faciale, potrivindu-se psihologiei si personalitatii pacientului si satisfacand cerintele pacientului.

Principiul este, din incizii ascunse in nari, sa se remodeleze osul si cartilajul care constituie infrastructura solida a nasului si sa ii confere forma sa particulara. Pielea care acopera nasul va trebui sa se readapteze si sa se redrapeze datorita elasticitatii sale pe acest cadru osteo-cartilaginos care a fost modificat. Acest ultim punct subliniaza importanta calitatii pielii in obtinerea rezultatului final. Se intelege astfel ca o rinoplastie nu lasa de obicei o cicatrice vizibila pe piele.

Cand exista o obstructie nazala care impiedica respiratia, aceasta va fi tratata in cadrul aceleiasi operatii, fie ca se datoreaza unei deviatii a septului, fie unei hipertrofii a formatiunilor osoase prezente in cavitatile nazale.Interventia, practicata atat la femei, cat si la barbati, poate fi efectuata de indata ce cresterea s-a oprit, adica de la aproximativ 16 ani.

Rinoplastie: inainte de operatie

Motivatiile si solicitarile pacientului vor fi fost analizate. Se va face un studiu atent al piramidei nazale si al relatiei acesteia cu restul fetei, precum si un examen endonazal. O evaluare preoperatorie obisnuita se efectueaza in conformitate cu prescriptiile.

Medicul anestezist va fi consultat cu cel mult 48 de ore inainte de operatie.Nu trebuie luate medicamente care contin aspirina cu 10 zile inainte de operatie. Renuntarea la fumat este recomandata cu tarie inainte de procedura.Este esential sa ramai cu stomacul gol (nu manca si nu bea nimic) cu 6 ore inainte de operatie.

Rinoplastie: dupa operatie

A modela nasul este o cerere comuna in chirurgia estetica. Ppacientul primeste intotdeauna informatii clare cu privire la cursul postoperator, eventualele cicatrici si rezultatul asteptat al operatiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *