Scurt ghid de cumparare tuburi LED

Incet, dar sigur, tuburile cu LED inlocuiesc tuburile fluorescente de peste tot. LED-urile ajuta la economisire, reduc costurile de management si au o durata de viata mult mai indelungata decat tuburile conventionale. Inainte de a decide de ce fel de becuri tub aveti nevoie, consultati acest scurt ghid de cumparare a tuburilor cu LED.

De ce sa cumparati tuburi LED?

Multitudinea de produse LED disponibile pe piata va poate coplesi. Desi au un cost mai ridicat decat al tuburilor fluorescente, tuburile cu LED sunt mai profitabile din multe puncte de vedere.

Au lungimi variate pentru a ilumina spatii mai mari, pot emite lumina calda sau rece, sunt mai prietenoase cu mediul si ajuta la reducerea facturii pentru energia electrica. Tubul LED este confectionat din plastic, deci este mai rezistent, iar spatiile sunt iluminate cu o lumina de calitate care nu oboseste ochii.

Spre deosebire de becurile fluorescente, tuburile cu LED emit o lumina directionata si lumineaza exact acolo unde este nevoie. In plus, LED-urile nu palpaie si sunt cu aproximativ 30% mai eficiente decat tuburile fluorescente.

Ghid cum sa alegeti tuburile cu LED

Becurile LED lineare sunt ideale in zonele unde luminile sunt frecvent aprinse si stinse. Deoarece aceste operatiuni duc la arderea rapida a tuburilor fluorescente, cei mai multi au trecut deja la iluminatul cu LED. In plus, tuburile LED sunt disponibile in tonuri de luminozitate diferita si se vor potrivi perfect cu celelalte surse de iluminat.

Alegeti tuburile cu LED in functie de destinatie – model T8 sau T5. De putere diferita, intre 4W si 60W, acestea necesita conectare la tensiune de 220V. Apoi, cat de multa lumina vreti sa emita? Indicatorul de lumeni arata cat de puternica va fi lumina produsa de tubul cu LED.

Daca tuburile fluorescente au nevoie de o anumita temperatura pentru a functiona si chiar nu se aprind cand temperaturile sunt prea scazute, acest lucru nu mai este valabil in cazul tuburilor cu LED. Spre sfarsitul vietii de functionare, neonurile clasice incep sa bazaie si sa palpaie – fenomene pe care nu le veti mai intalni indata ce montati tuburi cu LED – tuburi care oricum rezista pana la 15 ani de folosire.

Fiecare zona a casei sau a spatiului business are particularitati diferite, si deci nevoi specifice de iluminat. Fie ca doriti sa pozitionati tuburile LED la intrare, in depozit, pe casa scarii sau in interiorul mobilierului, stiti ca lumina este o necesitate.

Nu in ultimul rand, aflati din acest ghid ca trebuie sa alegeti tuburile luminoase in functie de scopul pe care doriti sa il serveasca. Vor fi pentru lumina ambientala, iluminare decorativa, accentuata pe anumite zone, sau lumina de lucru – citit, gatit, machiaj?

Veti monta tuburile LED in incaperi unde mai exista si alte surse de iluminat, sau aveti nevoie de o sursa primara de lumina care sa lumineze intreaga camera in timpul noptii? Treceti de la tuburile fluorescente la tuburile cu LED si bucurati-va de toate avantajele!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *